Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η ηγιασμένη χείρ της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στα Χανιά

Η ηγιασμένη χείρ της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στα Χανιά

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στη Μονή Αγίου Κενδέα ηγιασμένη χείρ της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στα Χανιά

Η ηγιασμένη χείρ της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στα Χανιά

Το άφθαρτο χέρι της Ευαγγελίστριας της Αναστάσεως Αγίας Μυροφόρου Μαρίας της Μαγδαληνής που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Aγίου Όρους θα υποδεχθεί αύριο η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Με αναστάσιμη χαρά ανακοινώνουμε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Τοπικής Εκκλησίας ότι θα αφιχθεί στην Ιερά Μητρόπολη προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών στις 24 και 25 Απριλίου ως ευλογία και παρηγορία των πατέρων της Μονής διά τον κουρασμένο λαό μας.

Το χέρι είναι άφθαρτο, και φαίνονται όλοι οι τένοντες και το δέρμα. Διατηρείται σε φυσική θερμοκρασία ζωντανού σώματος και ευωδιάζει. Μάλιστα εξαιτίας των θαυμάτων της, η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή θεωρείται ως δεύτερος κτήτορας της Μονής Σίμωνος Πέτρας.

Η επίσημος υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων την 11η πρωινή της Τρίτης 24 Απριλίου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. κ. Δαμασκηνού παρουσία Σιμωνοπετριτών Πατέρων. Την ίδια ήμερα θα πραγματοποιείται κάθε δύο ώρες Ιερά Παράκληση (13:00, 15:00, 17:00) ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Ιερά Αγρυπνία με ώρα έναρξης 20:00.

Την πρωίαν της Τετάρτης 25 Απριλίου το ιερό λείψανο θα παραμείνει στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων όπου θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 Ιερά Παράκληση και στις 12:00 Ιερόν ευχέλαιον ενώ στις 14:00 το μεσημέρι θα αναχωρήσει για την πόλη των Χανίων. ενώ στις 14:00 το μεσημέρι θα αναχωρήσει για την πόλη των Χανίων.

Στις 15:00 το ιερό λείψανο θα υποδεχθεί ο ιερός κλήρος και ο λαός στον Ιερό προσκυνηματικό ναό Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στην Χαλέπα όπου θα παραμείνει έως το βράδυ όπου και θα αναχωρήσει διά το Ηράκλειο.

Θα αναχωρήσει επί τούτου λεωφορείο από τον προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στις 9:45 και από τον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στις 10:00.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Σχετικά άρθρα με «Η ηγιασμένη χείρ της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στα Χανιά»:

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος
Περιφορά εικόνας Αγίου Γεωργίου με άλογα στα Λευκάκια Ναυπλίου
Τον Προστάτη του Άγιο Γεώργιο τίμησε το ΚΕΝ Άρτας
Άγιος Γέροντας Παΐσιος: Περί δοκιμασιών αναπηρίας
Η ψυχή του Χριστιανού είναι τολμηρή

Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις