Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ημέρα του Φυλακισμένου 2020

Ημέρα του Φυλακισμένου 2020

Ημέρα του Φυλακισμένου 2020

Ημέρα του Φυλακισμένου 2020

Το Δ/Σ του Σ. Σ. Κ. Βόλου ο «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» από τα πρώτα χρόνια της διακονίας του (1995) ανακήρυξε την 15η Δεκεμβρίου εκάστου έτους ως «ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ». Κατά την ημέρα αυτή, η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την Ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου, προστάτη των κρατουμένων. Γι’ αυτό και σε κάθε φυλακή της πατρίδος μας υπάρχει ένας μικρός ναός προς τιμήν του Αγίου. Αυτή την ημέρα επέλεξε το Δ/Σ να την αφιερώσει στον έγκλειστο αδελφό μας.

Κατ’ αυτήν την ημέρα, ο Σύλλογος πραγματοποιεί διάφορες εκδηλώσεις – εντός και εκτός των φυλακών – για να στηρίξει ποικιλοτρόπως τους εκατοντάδες φυλακισμένους που κρατούνται στους δύο χώρους κράτησης του Νομού Μαγνησίας ( Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβετείας, στο Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου), στα κρατητήρια (του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου) και το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, επίσης, να ενημερώσει την τοπική μας κοινωνία για τα θέματα που απασχολούν τις φυλακές και τους τροφίμου τους, αλλά και να μεταδώσει το κεντρικό μήνυμά του που είναι «…και ο κρατούμενος είναι αδελφός μας».

Δυστυχώς, εφέτος, λόγω της πανδημίας και των αυστηρών μέτρων της Κυβέρνησης, ο «Ε» δεν έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει τις καθιερωμένες εκδηλώσεις του, ούτε και την θεατρική παράσταση που ετοιμαζότανε με τίτλο: «Οι ηττημένοι της ζωής», βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του π. Θεοδώρου Β. Μπατάκα, Προέδρου του Δ/Σ, με σκοπό να εορταστούν πανηγυρικά τα 25 χρόνια διακονίας και κοινωνικής προσφοράς του Συλλόγου.

Η 25ετής διακονία του «Ε» στις φυλακές όλης της χώρας, στην υποδοχή των αποφυλακισθέντων και στην ποικίλη στήριξη των απόρων οικογενειών τους, συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον, με τη βοήθεια του Θεού, την ευλογία της τοπικής μας Εκκλησίας και την σύμπραξη των 150 εθελοντών-συνεργατών του. Το Δ/Σ ευχαριστεί θερμά όλους εκείνους που στήριξαν και στηρίζουν την διακονία του και εύχεται ολόψυχα σ’ όλους ΚΑΛΑ και ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ημέρα του Φυλακισμένου 2020»:

Θερμή Έκκλησις Ιερατικής Συνάξεως Μητροπόλεως Κυθήρων
Εορτή Αγίου Ελευθερίου του Ιερομάρτυρος και της μητέρας αυτού Ανθίας
Οικουμενικός Πατριάρχης: Τελείως ανυπόστατα και υποβολιμαία είναι όσα διαδίδονται περί «παπικών αξιώσεων»
Κλειστά για προληπτικούς λόγους τα γραφεία της Μητροπόλεως Αργολίδος

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις