Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Υποδοχή Λειψάνου Αγίου Νικολάου του εν Βουναίνη στο Ιερό Προσκύνημα του

Υποδοχή Λειψάνου Αγίου Νικολάου του εν Βουναίνη στο Ιερό Προσκύνημα του

Πανήγυρις Αγίου Νικολάου του εν Βουναίνη στα Βούναινα Λαρίσης

Υποδοχή Λειψάνου Αγίου Νικολάου του εν Βουναίνη στο Ιερό Προσκύνημα του

Υποδοχή Λειψάνου Αγίου Νικολάου του εν Βουναίνη στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων ανακοινώνει ότι τη 16 Ιουνίου 2018 στο Ιερό Προσκύνημα Αγίου Νικολάου του εν Βουναίνη θα πραγματοποιηθεί υποδοχή αποτμήματος ιερού Λειψάνου του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνη.

Το ιερό Λείψανο θα κομίσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αντίπας, από το Άγιος Όρος και θα παραμείνει εις το διηνεκές στο Ιερό Προσκύνημα, προς αγιασμό και ευλογία των πιστών. Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα της υποδοχής και των λατρευτικών συνάξεων θα έχει ως εξής:

Το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 και ώρα 7:00μ.μ. Υποδοχή ιερού λειψάνου του Αγίου Οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου στα προπύλαια του Ιερού Προσκυνήματος. Ώρα 7:15μ.μ. Ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου.

Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 και ώρα 7:30π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία (της Ακολουθίας και της Θείας Λειτουργίας θα προστεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αντίπας). Ώρα 12:00μ.μ. Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς τον Άγιο Οσιομάρτυρα Νικόλαο. Ώρα 6:00μ.μ. Ακολουθία του ιερού Ευχελαίου (της Ακολουθίας θα προστεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου). Ώρα 8:30μ.μ. Ιερά Αγρυπνία (στις ακολουθίες του Εσπερινού και του Όρθρου θα χοροστατήσει και την Θεία Λειτουργία θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος)

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Σχετικά άρθρα:

Θεία Λειτουργία στο ακριτικό Ακόντιο της Ι.Μ. Καστοριάς
Αγιασμός στο Κέντρο Υγείας Γυθείου
Αγρυπνία Οσίου Ιερωνύμου στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών
Υποστράτηγος ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος
Ονομαστήρια Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας Κυρίλλου

Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις