Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγίου Κυπριανού στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγίου Κυπριανού στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγίου Κυπριανού στη Θεσσαλονίκη
Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγίου Κυπριανού στη Θεσσαλονίκη
https://www.flickr.com/photos/mitropolilagada/46361154104/in/album-72157706790351854/

Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγίου Κυπριανού στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Με την υποδοχή της Τιμίας Κάρας του αγίου ιερομάρτυρος Κυπριανού, η οποία φυλάσσεται εις τον Ιερό Ναό των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης της Μητροπόλεως Μόρφου στην Κύπρο, ξεκίνησαν στον περίλαμπρο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης, οι ετήσιες εόρτιες εκδηλώσεις που διοργανώνει η Αποστολική Μητρόπολη των Θεσσαλονικέων, επ´ ευκαιρία της επετείου της συμπληρώσεως 1150 ετών από την κοίμηση του αγίου ισαποστόλου Κυρίλλου του Θεσσαλονικέως, φωτιστού των Σλαύων.

Το πανσεβάσμιο θησαύρισμα της Ορθοδόξου Πίστεως υποδέχθηκε στα Προπύλαια του Ιερού Ναού, κατόπιν σεπτής Ευλογίας του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισιωμένος από πολλούς Ιερείς, ενώ τον προαύλιο χώρο του περικαλλούς Ναού υπέρπλήρωσαν πλήθος κόσμου και ευλαβείς προσκυνητές.

Εν συνέχεια, επακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στο τέλος του οποίου ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε τόσο στην μορφή του Αγίου Κυπριανού όσο και στις προσωπικότητες των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, σημειώνοντας το γεγονός της επικοινωνίας μας με τους Αγίους και της μιμήσεως μας με το βίο τους, ώστε μέσα από αυτό, να καταφέρουμε να κάνουμε μία επανεκκίνηση και ένα καινούργιο ξεκίνημα, γενόμενοι άνθρωποι του Θεού με Πίστη αληθινή μέσα στην καρδιά μας, ζώντας την αναφαίρετο Χαρά που χαρίζει η παρουσία του Κυρίου στην ζωή μας.

Καταλήγοντας, εξέφρασε λόγους ευχαριστίας προς το πρόσωπο του επιχώριου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου για την ευγενική του πρόσκληση, καθώς επίσης συνεχάρη και τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ναού, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμβρόσιο Σταμλιάκα, για τις εόρτιες εκδηλώσεις που διοργανώνει προς τιμήν των Αγίων Μεγάλων Θεσσαλονικέων, Κύριλλο και Μεθόδιο Φωτιστών των Σλαύων.

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Κυπριανού, θα παραμείνει προς προσκύνηση εις τον Ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης, έως την 18η Φεβρουαρίου ε.έ., και καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγίου Κυπριανού στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)»:

Εορτή Οσίου Αυξεντίου του εν τω Όρει
Λείψανο Αγίου Χαραλάμπους από τη Μονή Ιβήρων στη Μητρόπολη Τρίκκης
Αγρυπνία Οσίου Ανθίμου του εν Χίω στη Νέα Ιωνία
Η Αθήνα υποδέχεται Τίμια Χείρα Αγίου Σπυρίδωνα
Η Εορτή των Τριών Ιεραρχών στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Ακολουθήστε μας:
instagram

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο