Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγίου Νικολάου Πλανά στον Βόλο

Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγίου Νικολάου Πλανά στον Βόλο

Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγίου Νικολάου Πλανά στον Βόλο
https://imd.gr/wp-content/uploads/2017/11/20171128_ypod_st_nik_plana_05.jpg

Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγίου Νικολάου Πλανά στον Βόλο

Η Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγίου Νικολάου Πλανά στον Βόλο πραγματοποιήθηκε υπό το κλίμα βαθιάς συγκίνησης.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, ο ιερός Κλήρος και ο λαός της ενορίας του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, με επικεφαλής τον Σεβ. Ποιμενάρχη κ. Ιγνάτιο, υποδέχθηκαν απόψε την Τιμία Κάρα του Αγίου Νικολάου του Πλανά, προερχόμενη από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Κυνηγού, της οδού Βουλιαγμένης των Αθηνών, την οποία κόμισε ο εφημέριος του Ναού Αρχιμ. Σεβαστιανός Σωμαράκης, Γραμματεύς των Συνοδικών Δικαστηρίων. Το σπουδαίο αυτό γεγονός ανοίγει την αυλαία του Ιερού Δωδεκαημέρου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού, επικειμένης της εορτής του Πολιούχου Αγίου Νικολάου.
Μετά την επίσημη υποδοχή στα πρόπυλα του Ναού, ακολούθησε ο Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, στο τέλος του οποίου τον λόγο έλαβε ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, ο οποίος εξέφρασε την χαρά και την συγκίνηση όλων για την ευλογητή έλευση στην πόλη του Βόλου του ιερού Λειψάνου «ενός εκ των μεγαλυτέρων Αγίων του 20ού αιώνος».

Ο π. Χαρίλαος ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη των Αθηνών, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο Β΄, για την ευλογία της μεταφοράς του Λειψάνου στον Βόλο, τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο για τις ενέργειές του, προκειμένου η επιθυμία της ενορίας να γίνει πραγματικότητα, ενώ χαρακτήρισε τον Άγιο Νικόλαο Πλανά «προπομπό των μεγάλων Αγίων της εποχής μας, ο οποίος ζυμώθηκε με τα πάθη και τους καημούς του λαού κι έγινε ο μεσίτης αυτού του λαού στον θρόνο του Θεού…».

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο π. Σεβαστιανός Σωμαράκης χαρακτήρισε τον Άγιο Νικόλαο Πλανά «έναν ακέραιο και άγιο άνθρωπο σε όλα τα επίπεδα της ζωής του, ως πρόσωπο στην προσωπική του ζωή, ως έγγαμος Κληρικός, που υπηρέτησε το Θυσιαστήριο για μισό περίπου αιώνα… Υπήρξε ένας μεγάλος αγωνιστής μέσα στη μεγαλούπολη της Αθήνας, υπήρξε απλούς, ανεξίκακος, αφανής και άσημος, στα μάτια των ανθρώπων, όμως, στα μάτια του Θεού πολύ σημαντικός, διότι ο ιερατικός του ζήλος προπορευόταν στη ζωή του και τον καθιστούσε ακούραστο εργάτη του Θυσιαστηρίου, θαυματουργό και εν ζωή και μετά την κοίμησή του».

Ακολούθησε η αντιφώνηση του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Ιγνατίου, ο οποίος εξέφρασε την χαρά για την έλευση του Ιερού Λειψάνου, ενώ ανεμνήσθη παιδικών του εμπειριών, που τον συνδέουν με τον Άγιο Νικόλαο και την ενορία του Αγίου Ιωάννου. Ο Σεβασμιώτατος εξήρε την απλότητα του Αγίου, «που συνιστά Θεϊκή ιδιότητα. Ο Άγιος ήξερε με απλότητα τον Θεό και τίποτα άλλο και αφιερώθηκε εξ ολοκλήρου στην Εκκλησία και στην Λατρεία του Θεού. Πρέπει όλοι μας να έχουμε συνείδηση ότι ο λαός μας γνωρίζει εάν ο Ιερέας του, ο Επίσκοπός του λειτουργούν αυθεντικά. Έτσι λειτουργούσε ο Άγιος και γνώρισε την αναγνώριση του λαού και την ευαρέσκεια του Θεού».

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Νικολάου Πλανά θα παραμείνει, προς προσκύνηση, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό έως την Κυριακή 3Δεκεμβρίου, οπότε, μετά την Θεία Λειτουργία, θα επιστρέψει στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της ενταύθα παραμονής της, θα εξελιχθεί πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!


Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις