Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Υποτροφίες 2020 στη Μητρόπολη Κορίνθου

Υποτροφίες 2020 στη Μητρόπολη Κορίνθου

Υποτροφίες 2020 στη Μητρόπολη Κορίνθου

Υποτροφίες 2020 στη Μητρόπολη Κορίνθου

Στον κατάμεστο Ι. Ναό του Γηροκομείου Ανδρών Κορίνθου υπό την επωνυμία: «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020, η προγραμματισμένη ετήσια Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως Φοιτητών-Φοιτητριών «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ 2020» από την Ι. Μητρόπολη Κορίνθου. Με την δέουσα και επιβαλλόμενη διακριτικότητα αλλά και με διάχυτη την χαρά και την ικανοποίηση στα βλέμματα όλων ολοκληρώθηκε κι εφέτος, με τη χάρη του Κυρίου, ο θεσμός αυτός, προσθέτοντας ένα ακόμη «λιθαράκι» στην ανακούφιση των εχόντων ανάγκη αδελφών μας, καθώς η παντοειδούς τρόπου βοήθεια των αναξιοπαθούντων, γενικά, αποτελεί την μέγιστη προτεραιότητα του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, μετά την σωτηρία των ψυχών των ανθρώπων.

Η ημέρα ξεκίνησε με την καθιερωμένη προς τιμήν των Αγίων Αποστόλων και συνεργών του Απ. Παύλου, Ακύλα και Πρισκίλλης, προστατών του θεσμού της συζυγίας, Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, πλαισιωμένων από πλήθος Κληρικών και των Διακόνων της Ι. Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Βασιλείου Ευσταθιάδη, αποφοίτου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, εγγάμου και πατρός δύο τέκνων. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ομίλησε για τους εορταζομένους Αγίους Αποστόλους και για τον θεσμό της οικογένειας, τονίζοντας ότι η Εκκλησία μας πάντοτε ήταν και θα είναι αρωγός, βοηθώντας είτε υλικά είτε πνευματικά αυτόν τον θεσμό, που είναι το «κύτταρο» της Κοινωνίας μας. Απευθυνόμενος δε προς τον νέο Πρεσβύτερο της Ι. Μητροπόλεως του επεσήμανε την σπουδαιότητα του υπουργήματος ως και τις ευθύνες, που αναλαμβάνει, και του συνέστησε να ιερουργεί με φόβο Θεού, ώστε μέσα από τον προσωπικό του αγώνα και την αγάπη του για τον Σωτήρα Χριστό και την Εκκλησία Του να προσελκύει τους πιστούς στην ορθή λατρεία του Θεού.

Στον επίλογό του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου αναφέρθηκε στον προκάτοχο του κυρό Παντελεήμονα, ο οποίος είχε θεσπίσει τις «Προικοδοτήσεις», τον «πρόδρομο» των Υποτροφιών, τονίζοντας ότι εφέτος δόθηκαν 100 βιβλιάρια των 1.000€ για τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και φοιτήτριες της Ι. Μητροπόλεως, ενώ θα δοθούν ακόμα 60.000€ ως υποτροφία σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, που θα φοιτήσουν στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, τα μαθήματα του οποίου θα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της Ι. Μητροπόλεως.

Στην Θ. Λειτουργία παραβρέθησαν πλήθος Κληρικών και Πιστών, δημιουργώντας κυριολεκτικά το αδιαχώρητο στον Ι. Ναό, προσερχόμενοι απ’ όλη την Κορινθία για να προσευχηθούν και να λάβουν την ευλογία από το χαριτόβρυτο απότμημα του Ι. Λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Ακύλα.

Οι Υποτροφίες (με την μορφή τραπεζικών βιβλιαρίων) εδόθησαν στους Αρχιερατικούς Επιτρόπους της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου και στην συνέχεια στους Εφημερίους, ώστε να καταλήξουν διακριτικά στα χέρια των νέων σπουδαστών.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Υποτροφίες 2020 στη Μητρόπολη Κορίνθου»:

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής χρημάτων από παγκάρια Εκκλησίας της Ηγουμενίτσας
Η Μητρόπολη Άρτης υποδέχτηκε την Ιερά Εμβάδα του Αγίου Σπυρίδωνος
Αγιασμό στα Κεντρικά Μαγειρία των Παιδικών Σταθμών της Λάρισας
Εορτή Αγίου Ανθίμου του εν Χίω

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο