Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Το ύστατο χαίρε στον Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Βελαλόπουλο

Το ύστατο χαίρε στον Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Βελαλόπουλο

Το ύστατο χαίρε στον Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Βελαλόπουλο

Το ύστατο χαίρε στον Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Βελαλόπουλο

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε την Παρασκευή 11-3-2022 το μεσημέρι η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Νικοδήμου Βελαλοπούλου (Τηνίου την καταγωγήν). Η Ακολουθία τελέσθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου, συμπαραστατουμένου από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Καλλίνικο και με την συμμετοχή των περισσοτέρων κληρικών της νήσου Νάξου, του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρη Λιανού και (παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες) πιστών από όλο το νησί.

Προ του «Δεύτε τελευταίον ασπασμόν…» ομίλησε για τον εκλιπόντα Τήνιο Ιερομόναχο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος. Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Σεβ. Σύρου για τον κόπο του ταξιδίου, στον οποίο υπεβλήθη, απηύθυνε σύντομη προσλαλιά για τον μακαριστό Ιερομόναχο. Ακολούθως ομίλησαν για την προσωπικότητα του π Νικοδήμου, ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Βενετσανόπουλος, ο οποίος ανέγνωσε και σύντομο βιογραφικό του μεταστάντος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Κορώνου Νάξου κ. Ιωάννης Κωνσταντάκης.

Επίσης ανεγνώσθησαν ψηφίσματα και μηνύματα των Ιερών Ενοριακών Ναών Αγίας Μαρίνης Κορώνου Νάξου και Ζωοδόχου Πηγής Άσπρου Χωρίου Πάρου, όπου διηκόνησε συνολικώς επί 30 και πλέον έτη. Προ του “Δεύτε τελευταίον ασπασμόν…” εψάλη από τον χορό των Ιεροψαλτών το Προκείμενο του Κατανυκτικού Εσπερινού: “Μη αποστρέψης το πρόσωπόν σου από του παιδός σου…” σύμφωνα με κατά καιρούς εκφρασθείσα επιθυμία του αειμνήστου. Ακολούθησε η ταφή στο Κοιμητήριο του Αγίου Λαζάρου πόλεως Νάξου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Το ύστατο χαίρε στον Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Βελαλόπουλο»:

Ναυπάκτου Ιερόθεος: Καλούμαστε να γίνουμε μιμητές της ενθέου πολιτείας των αγίων
Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Βυζαντινή Καστοριά
Αυστραλίας Μακάριος: Στις ιερές εικόνες να καθρεφτίζουμε και να ελέγχουμε τον εαυτό μας
Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Λαγκαδά
Εξόδιος ακολουθία Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Αντωνακόπουλου

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο