Σε κατανυκτικό κλίμα η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο επισκοπικό παρεκκλήσιο της Σπάρτης
Στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Σπάρτης υπάρχει Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου, Πατριάρχη Αλεξανδρείας, που εγκαινιάστηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1992. Επειδή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, την ημέρα της εορτής του Αγίου λειτουργεί σε άλλους πανηγυρίζοντες Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως, έχει καθιερώσει να τελεί τη Θεία Λειτουργία, σε πανηγυρικό κλίμα, στον εν λόγω Ναό κατά την επέτειο των εγκαινίων του.
Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί της Παρασκευής 30 Δεκεμβρίου 2022, ο σεπτός Ποιμενάρχης τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στο επισκοπικό παρεκκλήσιο. Με την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκίνησή του, επειδή αφενός η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε πάνω σε Αντιμήνσιο που είχε καθιερωθεί το 1968 από τον Άγιο Καλλίνικο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, με τον οποίο ο σεπτός Ποιμενάρχης είχε πνευματικό δεσμό, αφετέρου επειδή πρόσφατα προσφέρθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ στην Ιερά Μητρόπολη απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Καλλινίκου, το οποίο προσκύνησαν με ευλάβεια όλοι οι παρευρισκόμενοι.
Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Τρισάγιο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Καστορίας κυρό Σεραφείμ Παπακώστα, από την εκδημία του οποίου συμπληρώθηκαν δύο χρόνια.
Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…
Σχετικά άρθρα με «Σε κατανυκτικό κλίμα η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο επισκοπικό παρεκκλήσιο της Σπάρτης»:
Ο Τύρναβος Πανηγύρισε τη μνήμη του Αγίου Γεδεών
30 Δεκεμβρίου: Άγιος Γεδεών ο Νέος Οσιομάρτυρας
30 Δεκεμβρίου: Αγία Ανυσία η Οσιομάρτυς από τη Θεσσαλονίκη
Αγρυπνίες παραμονής Πρωτοχρονιάς στο Βόλο
Προσθέστε Σχόλιο