Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Κατερίνη γιόρτασε την 110η επέτειο από την Απελευθέρωσή της

Η Κατερίνη γιόρτασε την 110η επέτειο από την Απελευθέρωσή της

Η Κατερίνη γιόρτασε την 110η επέτειο από την Απελευθέρωσή της

Η Κατερίνη γιόρτασε την 110η επέτειο από την Απελευθέρωσή της

Στις 16 Οκτωβρίου η πόλη της Κατερίνης εορτάζει την απελευθέρωσή της από τον Τουρκικό ζυγό το 1912. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την 110η επέτειο των Ελευθερίων.

Το πρωί της Κυριακής 16 Οκτωβρίου τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριπόλεως και Λιβύης ιερουργούντος και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Γεωργίου.

Μετά τη Θ. Λειτουργία τελέστηκε, κατά την επικρατούσα τάξη, η Δοξολογία.

Τον Πανηγυρικό της Εορτής εκφώνησε ο δάσκαλος Νικόλαος Ναχόπουλος, Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στο Ιστορικό της Απελευθέρωσης της Κατερίνης τονίζοντας τα μηνύματα αγωνιστικότητας που παραδίνουν οι αγώνες για Ελευθερία των προγόνων στην νέες γενεές.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, ενώ παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, εκπρόσωποι των Αδελφοποιημένων Δήμων Μoosburg Αυστρίας και Maintal Γερμανίας, οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Κων/νος Ζέρβας, Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης και Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, φορέων, συλλόγων και πολίτες.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας και η καθιερωμένη παρέλαση Σχολείων και Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης. Στην παρέλαση συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμαριάς υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Γιάννη Κούκα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος,σε σύντομη δήλωσή του ενώπιον των τοπικών ΜΜΕ αναφέρθηκε στις αξίες και τα ιδανικά της αγάπης προς την Πατρίδα, της αυτοθυσίας και της αγωνιστικότητας, που δίδαξαν οι ένδοξοι ήρωες του Απελευθερωτικού Αγώνα της Μακεδονίας. Και επισήμανε ότι τα ίδια αυτά ιδανικά πρέπει να ενστερνισθούμε οι σύγχρονοι Έλληνες, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη και σε ένα παγκοσμιοποιημένο διεθνές περιβάλλον.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Κατερίνη γιόρτασε την 110η επέτειο από την Απελευθέρωσή της»:

16 Οκτωβρίου: Άγιος Λογγίνος ο Εκατόνταρχος
Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο Προηγουμένης Ιεράς Μονής Οσίου Εφραίμ
Αγρυπνία Αγίων Γερασίμου, Αρτεμίου και Ματρώνας στην Παλλήνη
Πανηγυρικός εορτασμός της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Καλλινίκου στην Έδεσσα

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο