Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κάτω από πρωτόγνωρες καταστάσεις εορτάστηκε ο Άγιος Πολύκαρπος Μενεμένης

Κάτω από πρωτόγνωρες καταστάσεις εορτάστηκε ο Άγιος Πολύκαρπος Μενεμένης

Κάτω από πρωτόγνωρες καταστάσεις εορτάστηκε ο Άγιος Πολύκαρπος Μενεμένης

Κάτω από πρωτόγνωρες καταστάσεις εορτάστηκε ο Άγιος Πολύκαρπος Μενεμένης

Μέσα σε κλίμα Ιερής κατάνυξης και κάτω από πρωτόγνωρες καταστάσεις τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά του Κορονοϊού,τελέστηκε το απόγευμα 22/02/2021 ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Μενεμένη της Θεσσαλονίκης,κάτω από την αερογέφυρα των ΚΤΕΛ επι της οδού Μοναστηρίου.

Στο τέλος του εσπερινού ο προϊστάμενος του ναού π.Στυλιανός Χαρπαντίδης ευχαριστώντας τον κόσμο ευχήθηκε να έχουν όλοι πολυκαρπία και προέτρεψε όλους να παρευρεθούν και στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ώστε μετά το πέρας αυτής να προσκυνήσουν το Ιερό λείψανο του Αγίου που θησαυρίζεται μόνιμα στον Ναό.

Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία λειτουργία όπου και στο τέλος διαβάστηκε και η ευχή του κολύβου προς τιμήν του Αγίου, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατα του covid-19.

Τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως εκπροσώπησε ο π.Παντελεήμων Αναστασιάδης , ο οποίος ευχήθηκε χρόνια πολλά ειρηνικά και πολύκαρπα καθώς ευχαρίστησε και τον π.Στυλιανό Χαρπαντίδη προϊστάμενο του Ναού για την οργάνωση της πανήγυρις απευθυνόμενος προς το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού και τον κόσμο του χρόνου να γιορτάσουμε κανονικά τον Άγιο Πολύκαρπο και γιατί όχι στην νέα κατακόμβη του ναού. Σημειώνεται δε ότι ο Ιερός ναός θα παραμείνει ανοιχτός καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας έως την ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας έτσι ώστε οι πιστοί να προσκυνούν το Ιερό και σεβάσμιο λείψανο του Αγίου που θησαυρίζεται στον ναό μόνιμα.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κάτω από πρωτόγνωρες καταστάσεις εορτάστηκε ο Άγιος Πολύκαρπος Μενεμένης»:

Χειροτονία πρεσβυτέρου στη Αρχιεπισκοπή Θυατείρων
Δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλεως της Παραμυθίας
Εορτή Αγίου Χαραλάμπους στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Μόρφου Νεόφυτος: Η ταπείνωση οδηγεί στη Δόξα…
24 Φεβρουαρίου: Α’ και Β’ Εύρεση Τιμίας κεφαλής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου
Εορτή Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη στο Ελευθεροχώρι

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Μοναστηριακά Προϊόντα

Προσθέστε Σχόλιο