Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κερκύρας Νεκτάριος: Ήθος αντίστασης και ανάκαμψης μας χρειάζεται

Κερκύρας Νεκτάριος: Ήθος αντίστασης και ανάκαμψης μας χρειάζεται

Κερκύρας Νεκτάριος: Ήθος αντίστασης και ανάκαμψης μας χρειάζεται

Κερκύρας Νεκτάριος: Ήθος αντίστασης και ανάκαμψης μας χρειάζεται

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής Κουραμάδων στην μέση Κέρκυρα λειτούργησε το πρωί της Τρίτης 7 Ιουλίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ο κ. Νεκτάριος απευθυνόμενος στην αδελφότητα και στους προσκυνητές τόνισε ότι η Αγία Κυριακή έζησε τον θείο έρωτα στο πρόσωπο του Χριστού. “Πότε ήξω και οφθήσομαι τω Κυρίω μου;” ήταν το νόημα της ζωής της. Αντιμετώπισε τον πειρασμό του ανθρώπινου έρωτος από τους ειδωλολάτρες της εποχής της. Ένας την ερωτεύτηκε και όταν διαπίστωσε ότι η αγία δεν επρόκειτο να ανταποκριθεί στον έρωτά του, τότε την κατήγγειλε στον αυτοκράτορα. Όμως ο έρωτας για τον Χριστό έκανε την αγία να κρατήσει το αμετάπτωτο της πίστεως. Δεν επείσθη ούτε από τις κοσμικές προσφορές, ούτε από τις ηδονές, ούτε από την χάρη της νεότητας. Παρέμεινε αμετάπτωτη, γενναία και σταθερή στην πίστη της, μπροστά ακόμη και στο μαρτύριο.

Αυτή πρέπει να είναι η στάση κάθε πιστού. Να είναι αμετάπτωτος σε οποιαδήποτε πρόκληση, σε οποιαδήποτε απειλή. Να έχει γενναίο και ανδρείο φρόνημα και τίποτα να μην μπορεί να τον χωρίσει της αγάπης του Χριστού. Νόμοι, απειλές, απόπειρες αλλοίωσης της αποκάλυψης της αληθείας του Χριστού δεν επιτρέπεται να μας πτοούν. Και μέσα στο μαρτύριο της συνειδήσεως, να αντέχει ο κάθε πιστός. Ας κρατήσουμε με πνεύμα αντίστασης και ανάκαμψης το ήθος και την πίστη της αγίας Κυριακής, κατέληξε τις σκέψεις του ο κ. Νεκτάριος.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κερκύρας Νεκτάριος: Ήθος αντίστασης και ανάκαμψης μας χρειάζεται»:

Πανήγυρις Αγίας Όλγας Ισαποστόλου στη Νέα Ιωνία
Εορτή Αγίου Παγκρατίου Ιερομάρτυρα Επισκόπου Ταυρομενίας
Αγρυπνία Αγίας Ευφημίας στη Νέα Χαλκηδόνα
Μάνης Χρυσόστομος: Ουδέν είδωλον εν κόσμω
Εορτασμός Αγίου Βλασίου Ακαρνάνος (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο