Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κερκύρας Νεκτάριος: Να κρατήσουμε την ευλογία του Θεού

Κερκύρας Νεκτάριος: Να κρατήσουμε την ευλογία του Θεού

Κερκύρας Νεκτάριος: Να κρατήσουμε την ευλογία του Θεού

Κερκύρας Νεκτάριος: Να κρατήσουμε την ευλογία του Θεού

Στην Ιερά Μονή Υψηλού Παντοκράτορος, όπου κατά παράδοσιν εορτάζεται επί εξαήμερον η εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας στην οποία το παλαίφατο μοναστήρι είναι αφιερωμένο, λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 2 Αυγούστου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ο κ. Νεκτάριος, απευθυνόμενος στους πιστούς, τόνισε ότι το ευαγγέλιο του πολλαπλασιασμού των άρτων και των ιχθύων δείχνει ότι ο Χριστός αντιμετωπίζει την προοπτική της ανθρώπινης λογικής υπερβαίνοντάς την. Οι μαθητές του λένε ότι δεν μπορούν να δώσουν στον κόσμο τροφή, διότι έχουν μόνο πέντε ψωμιά και δύο ψάρια. Όμως ο Χριστός ευλογεί την τροφή και την πολλαπλασιάζει, δίνοντας με το θαύμα στον άνθρωπο να κατανοήσει ότι δεν είναι μόνο η λογική που χρειάζεται, αλλά και η υπέρβασή της διά της πίστεως.

Αυτό συμβαίνει και στους καιρούς μας. Πιστεύουμε ότι η λογική μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματά μας, μπορούμε να προγραμματίσουμε την ζωή μας κατά τον ορθολογισμό μας. Όμως διαπιστώνουμε ότι τόσο τα όρια της λογικής είναι πεπερασμένα, ενώ ξαφνικές δοκιμασίες έρχονται και ανατρέπουν τα όσα πιστεύουμε ότι μπορούμε να κατορθώσουμε. Ο Χριστός λέει στους μαθητές του να του δώσουν αυτά που έχουν και τα ευλογεί. Αυτό καλούμαστε να κάνουμε κι εμείς. Ό,τι θέλουμε να πετύχουμε στην ζωή μας, αλλά και κάθε στόχος και κάθε όνειρο που θέλουμε να υλοποιήσουμε, να το ξεκινούμε από την ευλογία του Θεού. Ο Χριστός ευλογεί, αυξάνει, προκόπτει την ζωή μας. Οι ανθρώπινες δυνάμεις πρέπει να συμπορευτούν με την δύναμη του Θεού.

Ο Χριστός ζήτησε από τους μαθητές του να συγκεντρώσουν τα περισσεύματα της τροφής. Ο Χριστός δεν θέλει την σπατάλη. Οι άνθρωποι καλούμαστε να μην κατασπαταλούμε και τα πνευματικά αγαθά. Να βρίσκουμε χαρά στην πνευματική περιουσία! Να αρνούμαστε την σπατάλη της στην αμαρτία μακριά από τον Θεό.

Στην θεία λειτουργία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργος Μαχειμάρης.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κερκύρας Νεκτάριος: Να κρατήσουμε την ευλογία του Θεού»:

Όταν τα χωριά μας στερούνται ιερέων…
Ο πρώτος Παρακλητικός Κανών στην Παναγία Νέας Περάμου (ΦΩΤΟ)
Πρώτος εορτασμός του Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης
Θεία Λειτουργία στην Αγία Παρασκευή Άργους Ορεστικού (ΦΩΤΟ)
Πρώτος Παρακλητικός Κανόνας της Θεοτόκου στη Χαλάστρα (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Αγρυπνίες

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις