Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κερκύρας Νεκτάριος: Να μην παρεκκλίνουμε από την οδό του Θεού

Κερκύρας Νεκτάριος: Να μην παρεκκλίνουμε από την οδό του Θεού

Κερκύρας Νεκτάριος: Να μην παρεκκλίνουμε από την οδό του Θεού

Κερκύρας Νεκτάριος: Να μην παρεκκλίνουμε από την οδό του Θεού

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Κομπιτσίου, στα προάστια της Κέρκυρας, λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 28 Ιουνίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος, αφορμήθηκε από τον ευαγγελικό λόγο ότι ο άνθρωπος δεν πρέπει να εργάζεται και για τον Θεό και για τον Μαμωνά. Ο άνθρωπος καλείται να ακολουθεί την οδό του Θεού, αξιοποιώντας τα χαρίσματα και τα χαρακτηριστικά που ο Θεός μας έδωσε. ώστε να μην παρεκκλίνουμε.

Ο κόσμος βρίσκεται σήμερα σε ακαταστασία. Έχει υποταγεί στα κοσμικά δρώμενα και στις επιθυμίες της σαρκός. «Πάντων απόλαυσον, αμαρτίας απόστηθι», λέει ο πατερικός λόγος. Ο Θεός δεν αρνείται να χαρεί ο άνθρωπος όσο πρέπει και όσο οι πραγματικές ανάγκες του επιβάλλουν. Ο άνθρωπος όμως δεν μένει στα όρια που ο Θεός του έχει βάλει, αλλά οδηγείται στην αμαρτία. Παραδίδεται στην πλεονεξία και την υπερβολή. Ενώ λοιπόν οι αισθήσεις είναι ευλογία που μας δίνει ο Θεός, για να κοινωνούμε με Εκείνον και τον συνάνθρωπο, ο άνθρωπος χρησιμοποιεί τις αισθήσεις του για να κάνει θεό τον εαυτό του, ουσιαστικά υπηρετώντας τον Μαμωνά, τον πειρασμό. Ρίχνει έτσι την ψυχή του στο πνευματικό σκοτάδι. Ας ακούμε λοιπόν τον λόγο του Θεού και την αποστολική παράδοση που μας ζητά να βγούμε στο πνευματικό φως.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος προχείρισε σε οικονόμο τον εφημέριο της ενορίας π. Κωνσταντίνο Χρυσοβιτσιάνο, ενώ χειροθέτησε αναγνώστη τον κ. Ανδρέα Γκιόκα.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κερκύρας Νεκτάριος: Να μην παρεκκλίνουμε από την οδό του Θεού»:

Επέτειος Απελευθερώσεως της Άρτας
Νέος Διάκονος στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)
Πρώτη Παράκληση στον τάφο του αγίου Καλλινίκου Εδέσσης (ΦΩΤΟ)
Γιορτάζει το Εκκλησάκι των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Μοναστηριακά Προϊόντα

Προσθέστε Σχόλιο