Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κερκύρας Νεκτάριος: Ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν

Κερκύρας Νεκτάριος: Ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν

Κερκύρας Νεκτάριος: Ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν

Κερκύρας Νεκτάριος: Ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν

Στη πανηγυρίζουσα ιστορική Ιερά Μονή της Αγίας Ευφυμίας, στη αρχαιόπολη Μονρεπο της Κέρκυρας βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας και Παξών κ. Νεκτάριος την Κυριακή Γ΄Ματθαίου, όπου προηξήρχε της θείας λειτουργίας.

Ο Σεβασμιώτατος παίρνοντας αφορμή από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας ομίλησε για την χάρη του Παναγίου Πνεύματος η οποία χάρις του Θεού επισκιάζει όποιον γνωρίζει να επιλέγει τον κύριο της ζωής του και δεν έχει αποκλείσεις προς άλλη κυριότητα, η οποία σήμερα αντιπροσωπεύεται με τα είδωλα του κόσμου και το κοσμικό φρόνημα. Εκείνος που επέλεξε τον Κύριο της δόξης , η χάρις του Θεού τον χαριτώνει και γι αυτό το λόγο ο Κύριος μας συνεχίζει να ομιλεί στη ευαγγελική περικοπή περί του λύχνου του σώματος που είναι το αισθητήριο της οράσεως και κατ΄επέκταση το πνευματικό φώς της χάριτος του Θεού που φωτίζει ολόκληρη την ανθρώπινη ύπαρξη.

Η Αγία Ευφυμία που σήμερα η αγία μας εκκλησία εορτάζει χαριτώθηκε από το φως της χάριτος του Θεού και επέλεξε τον Κύριο Ιησού Χριστό ως τον εράσμιο νυμφίο της για τον οποίο και μαρτύρησε. Η Δ’ Οικουμενική Σύνοδος η οποία συνεκλήθη στον τόπο καταγωγής και μαρτυρίου της Αγίας ασχολήθηκε με το πρόσωπο του Ιησού Χριστού περι των δύο φύσεων και η Αγία Ευφυμία με το γνωστό θαύμα της επικύρωσε τον τόμο της Συνόδου. Ο μητροπολίτης συμπλήρωσε ότι σχεδόν ειπείν όλες οι οικουμενικές σύνοδοι ασχολήθηκαν με το πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στο οποίο προσέκρουσαν οι άνθρωποι από την αρχή της ενανθρωπήσεως του για να επαληθεφθεί ο προφητικό λόγος του γηραιού Συμεών «Ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών και εις σημείον αντιλεγόμενον» και η σημερινή πολεμική που εξαπέλυσαν εναντίον της εκκλησίας και της πίστεως μας δείθεν για να προφυλαχθεί ο άνθρωπος από τη σύγχρονη επάρατη ασθένεια και τον θάνατο, αμφισβήτησαν το πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Ο μητροπολίτης κάλεσε το πολυπληθές εκκλησίασμα της Ιεράς Μονής να μείνουμε όρθιοι στις επάλξεις της πίστεώς μας για να συνεχίζει η χάρις του Θεού να χαριτώνει την πατρίδα μας και την εκκλησία του η οποία επαπειλείται από πολλούς εχθρούς και ευχήθηκε η χάρις του Θεού να επισκιάζει την μοναστική αδελφότητα της Ιεράς Μονής.

Χαίροις πάτερ Παΐσιε – Εικόνες, Βιβλία και Αναμνηστικά Αγίου Παϊσίου

Βρειτε τα εδω

Σχετικά άρθρα με «Κερκύρας Νεκτάριος: Ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν»:

Η Μονή Εσφιγμένου για την εορτή του Αγίου Παϊσίου
Εκοιμήθη ο μοναχός Φιλόθεος της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Βασιλειάδος Καστοριάς
Ευχέλαιο και Παράκληση στον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη στη Νέα Ιωνία
Στο Άγιον Όρος ο Αρκαλοχωρίου Ανδρέας
Εορτή Αγίου Παϊσίου στην Άρτα
Εορτή Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Μοναστηριακά Προϊόντα

Προσθέστε Σχόλιο