Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κερκύρας Νεκτάριος: Η πίστη μας κάνει να αλλάζουμε αντιλήψεις

Κερκύρας Νεκτάριος: Η πίστη μας κάνει να αλλάζουμε αντιλήψεις

Κερκύρας Νεκτάριος: Η πίστη μας κάνει να αλλάζουμε αντιλήψεις
Κερκύρας Νεκτάριος: Η πίστη μας κάνει να αλλάζουμε αντιλήψεις
https://bit.ly/356LdJV

Κερκύρας Νεκτάριος: Η πίστη μας κάνει να αλλάζουμε αντιλήψεις

Στη πανηγυρίζουσα ενορία του Αγίου Ματθαίου στο ομώνυμο κεφαλοχώρι της Μέσης Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο ευαγγελιστής Ματθαίος με δύο λέξεις του Χριστού «ακολούθει μοι», εγκατέλειψε όχι μόνο την θέση, το επάγγελμα και το σπίτι του, αλλά και τις αντιλήψεις που οι συμπατριώτες του Ιουδαίοι είχαν για τον Μεσσία. Τον περίμεναν ως έναν διαφορετικό ραβίνο, διδάσκαλο, έναν άνθρωπο ο οποίος θα γινόταν κοσμοκράτορας και θα τους αποκαθιστούσε ως βασιλείς της γης. Ο Χριστός όμως, πηγαίνοντας στις συναγωγές τους, αλλά και επισκεπτόμενος διάφορους χώρους στους οποίους οι Ιουδαίοι ζούσαν και εργάζονταν, τους θέτει διαφορετικά το ερώτημα ποιος είναι ο Μεσσίας. Είναι ο υιός του Θεού που ήρθε να σώσει τους ανθρώπους από το σκοτάδι της αμαρτίας, να τους κάνει να αλλάξουν ζωή και να αναζητήσουν την βασιλεία του Θεού.

Το όραμα της παγκοσμιοποίησης τότε ήταν να γίνει μία ανθρωπότητα χωρίς διαφορές ως προς την γλώσσα, την θρησκευτική πίστη, άνθρωποι χωρίς προσωπικότητες και υποταγμένοι και καταπιεσμένοι στην νοοτροπία της εξουσίας. Οι άνθρωποι αντέταξαν την απάντηση της πίστης σε εκείνη την παγκοσμιοποίηση: ο Χριστός και η παρουσία Του, η αγάπη Του προς όλους τους ανθρώπους, η προοπτική της αιωνιότητας νίκησε την εξουσία των καιρών.

Αυτό συμβαίνει και σήμερα. Η παγκοσμιοποίηση των καιρών φτωχοποιεί τους λαούς, θέλει από αυτούς να στερηθούν την ιδιοπροσωπία τους, οι άνθρωποι να χάσουν την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γλώσσα τους, να χάσουν την προσωπικότητά τους, για να τους έχουν δούλους στην εξουσία του χρήματος και της δύναμης. Και σήμερα όμως θα αντισταθούμε, ακούγοντας την φωνή της Εκκλησίας.

Ο κ. Νεκτάριος κατέληξε λέγοντας ότι ο ευαγγελιστής Ματθαίος, όπως και οι άλλοι μαθητές του Χριστού, έζησαν στην χάρη της ανάστασης, στην χάρη της πεντηκοστής, έγιναν κήρυκες του ευαγγελίου, απεστάλησαν από τον Χριστό για να κηρύξουν πνευματική ελευθερία στους ανθρώπους, καταβάλλοντας ως τίμημα την ζωή τους την ίδια διά του μαρτυρίου. Το ίδιο και σήμερα μπορούμε να αλλάξουμε κατά Θεόν εάν αποφασίσουμε να ακούσουμε την φωνή της Εκκλησίας, προσεκτικοί στην κλήση του Χριστού για αλήθεια!

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κερκύρας Νεκτάριος: Η πίστη μας κάνει να αλλάζουμε αντιλήψεις»:

23η επέτειος Ενθρονίσεως Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ
Οικουμενικός Πατριάρχης: Οι γενναίοι δεν κλαίνε
Πανήγυρις Εισοδίων της Θεοτόκου στη Δράμα
Αγρυπνία Αγίου Φιλουμένου στο Βόλο
17 Νοεμβρίου: Εορτή Αγίου Γρηγορίου Νεοκαισαρείας του Θαυματουργού
Αγρυπνίες Αγίου Λουκά του Ιατρού στα Τρίκαλα
Ευαγγέλιο Κυριακής Θ´ Λουκά 17-11-2019

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις