Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κυδωνίας Δαμασκηνός: Έχεις χρέος να Αγιάζεις

Κυδωνίας Δαμασκηνός: Έχεις χρέος να Αγιάζεις

Κυδωνίας Δαμασκηνός: Έχεις χρέος να Αγιάζεις
Κυδωνίας Δαμασκηνός: Έχεις χρέος να Αγιάζεις
https://www.imka.gr/wp-content/uploads/2019/09/7C7EF6E2-F2BB-
45DA-9087-E14C8ED9CD90-1024×768.jpeg

Κυδωνίας Δαμασκηνός: Έχεις χρέος να Αγιάζεις

…Έχεις χρέος να Αγιάζεις και να προσφέρεσαι με Αγιασμένη ζωή στη Διακονία του Θεού. Να γνωρίζεις ότι ο βαθμός του διακόνου, δεν είναι βαθμός διδασκάλου, ηγουμένου ή προϊσταμένου, αλλά βαθμός μαθητείας. Να ζεις με μετάνοια, με συγχωρητικό φρόνημα, με έλεος και ευσπλαχνία, και τότε θα δεις ότι η διακονία σου θα είναι μία απολαυστική διακονία. Καλείσαι σήμερα να είσαι Φως Χριστού. Ο βίος σου δεν θα είναι ανθόσπαρτος, όσο όμως κοιτάς τον Θεό θα πλέεις πάνω σε κύματα και δεν θα βουλιάζεις, ως ο Απόστολος Πέτρος. Εύχομαι η ζωή σου να είναι μία διακονία της μεταμορφώσεως της δικής σου και του κάθε ανθρώπου από το σκοτάδι στο φως…

Με αυτά τα λόγια και άλλες πατρικές συμβουλές μεταξύ άλλων, καλωσόρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός το νέο Διάκονο της Εκκλησίας π. Εμμανουήλ Μηλιάκη στο Άγιο Θυσιαστήριο και στην Διακονία του Θεού το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου έ.ε. στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Χανίων όπου τελέσθηκε από νωρίς το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου και Ιερατικός Προϊστάμενος του Ναού Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης και Κληρικοί της Μητροπόλεως και άλλων Μητροπόλεων.

Με λόγια συγκινητικά ο νέος Διάκονος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνό, τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, τον Πνευματικό του Πρωτ. Γεώργιο Πατεδάκη, τους ιερείς του Ναού όπου διακονούσε καθημερινά στο Ιερό Αναλόγιο, Αρχιμ. Αμφιλόχιο Παπαγιαννάκη και π. Εμμανουήλ Πετράκη, την συμβία του, την γιαγιά του, τους συγγενείς και φίλους του που παρίσταντο στην μεγάλη αυτή χαρά της ζωής του.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κυδωνίας Δαμασκηνός: Έχεις χρέος να Αγιάζεις»:

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Δρυάδα Παγγαίου (ΦΩΤΟ)
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Σπυρίδωνα Νέας Ιωνίας
Ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας στον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος
Σύλληψις Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου
Λαμπρός εορτασμός Αγίου Νεομάρτυρος Μανουήλ του Κρητός στη Μύκονο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις