Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κιλκισίου Βαρθολομαίος: Η κοινωνία μας έχει ανάγκη την μετάνοια

Κιλκισίου Βαρθολομαίος: Η κοινωνία μας έχει ανάγκη την μετάνοια

Κιλκισίου Βαρθολομαίος: Η κοινωνία μας έχει ανάγκη την μετάνοια

Κιλκισίου Βαρθολομαίος: Η κοινωνία μας έχει ανάγκη την μετάνοια

Στην ορεινή Ποντοκερασιά των Κρουσίων μετέβη την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος και ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, πλαισιούμενος από τον Εφημέριο του Ναού και τους Ιεροδιακόνους της Ι. Μητροπόλεως.

Απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος, τόνισε μεταξύ των άλλων: “Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος κήρυττε και κηρύττει τη μετάνοια. Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος δέχεται να βαπτίσει τον Κύριο μας και διαδραματίζει κύριο ρόλο στο υπόδειγμα ταπεινώσεως και αγάπης, το οποίο μας προσφέρει ο Κύριος μέσα από την παρουσία Του κατά τις στιγμές της βαπτίσεώς Του…

Καθημερινά γινόμαστε κοινωνοί συμπεριφορών αδιανοήτων. Παιδιά να σκοτώνουν άλλα παιδιά, παιδιά να ληστεύουν άλλα παιδιά, παιδιά να λειτουργούν παραβατικά μέσα στο κοινωνικό σύνολο, μακριά από τις αξίες και τις αρετές της μετάνοιας, της καταλλαγής, της αγάπης, της συμπόρευσης και της αλληλοπεριχώρησης. Όλα αυτά τα δείγματα της κοινωνικής βιοπραγίας είναι αποδείξεις πως η οικογένεια κλυδωνίζεται από την έλλειψη αξιών και η κοινωνία έχει απομακρυνθεί από τον Λόγο του Θεού. Και σήμερα παραμένει επίκαιρος ο λόγος του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου “μετανοείτε”. Πουθενά αλλού δεν διδάσκεται η μετάνοια, δηλαδή η αλλαγή του νοός, δηλαδή η αλλαγή συμπεριφοράς, δηλαδή η αλλαγή και η ωραιοποίηση του εαυτού στο όνομα του Χριστού, παρά μόνο στην Εκκλησία…

Ας ακούσουμε το κήρυγμα του Ιωάννου λίγο πριν βαπτίσει τον Κύριο μας. Ας δούμε τη φανέρωση της Αγίας Τριάδος κατά την ώρα της βαπτίσεως του Κυρίου μας και ας αποφασίσουμε ως πρόσωπα και ως κοινωνία να μετανοήσουμε και να αλλάξουμε εν Χριστώ, ακολουθώντας τις αξίες, οι οποίες παραδοσιακά υπήρχαν μέσα στην οικογένεια και μέσα στην κοινωνία μας και που τις τελευταίες δεκαετίες έχουν φθαρεί ένεκα των ποικίλων προκλήσεων της παγκόσμιας κοινωνίας και της αποστασιοποίησης της ελληνικής κοινωνίας και της οικογένειας από τον Λόγο του Θεού”.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους λιγοστούς κατοίκους του όμορφου οικισμού στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας.

Ημερολόγια 2024 εκκλησιαστικά, μηνιαία, εβδομαδιαία και καθημερινά

Ημερολογια 2024 εδω

Σχετικά άρθρα με «Κιλκισίου Βαρθολομαίος: Η κοινωνία μας έχει ανάγκη την μετάνοια»:

Τιμήθηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Κυράννης στην Όσσα
Θεοφάνεια στο Μπέρμιγχαμ
Εορτή Συνάξεως Τιμίου Προδρόμου στη Ρόδο

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο