Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κιλκισίου Βαρθολομαίος: Είμαστε όλοι κλιτοί στο κλέος της αγιότητος!

Κιλκισίου Βαρθολομαίος: Είμαστε όλοι κλιτοί στο κλέος της αγιότητος!

Κιλκισίου Βαρθολομαίος: Είμαστε όλοι κλιτοί στο κλέος της αγιότητος!

Κιλκισίου Βαρθολομαίος: Είμαστε όλοι κλιτοί στο κλέος της αγιότητος!

Η ιερή μνήμη του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού σύναξε τους ευλαβείς Κιλκισιώτες την κυριώνυμο ημέρα της εορτής του, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024, προπαραμονή Θεοφανείων, στον περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, Πολιούχων και Προστατών του Κιλκίς.

Στον Ναό βρίσκεται προς ευλογία και αγιασμό των πιστών Ιερό Λείψανο του Αγίου, τον οποίο εορτάζουν πανηγυρικά κάθε χρόνο!

Ο Άγιος Νικηφόρος ακολούθησε τον Δεσπότην Χριστό ως ευπειθής και άξιος υιός, εβάσταξε εν τοις ώμοις του το φορτίο και υπέμεινε την λέπρα ως καρτερόψυχος, εισερχόμενος στην αιώνια δόξα, για να στηρίζει με θέρμη όσους δοκιμαζόμενους πιστούς επικαλούνται τις πρεσβείες του!

Του Όρθρου χοροστάτησε και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, συμπαραστατούμενος υπό του Προϊσταμένου του Ναού Πρωτ. π. Πολυκάρπου Κοντοζίδη και του Εφημερίου π. Κωνσταντίνου Παζιώκη, Ιερέων και Ιεροδιακόνων, συμμετέχοντος του Λαού του Θεού.

Για τον της καρτερίας αθλητήν τον γενναιότατον Νικηφόρο τον Λεπρό μίλησε στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος, χαρακτηρίζοντας τον Άγιο ήρωα της πίστεως και της ζωής, υπομένοντας με θαυμαστή καρτερία τις δοκιμασίες του και αυτό γιατί δεν απομακρύνθηκε από τον λόγο του Θεού και την Βασιλεία των Ουρανών, προσέβλεπε σ’ αυτήν και ζούσε μέσα σ’ αυτήν! Ήταν ουρανοπολίτης μέσα στο χώρο της Εκκλησίας και της αποκάλυψης του Μυστηρίου του Θεού!

“Η επίσκεψη της ασθένειας στον άνθρωπο, θεωρείται ως μία επίσκεψη του Θεού και έτσι πρέπει να λαμβάνεται” είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η επίσκεψη της κάθε ασθένειας αποτελεί αφορμή για να θεριεύει η πίστη, το θάρρος και η δύναμη μας, δοξολογούντες πάντοτε το πάντιμον όνομα του Τριαδικού Θεού.

Παρουσίασε τη βιοτή του Αγίου Νικηφόρου και επεσήμανε το γενναίο φρόνημα που αντιμετώπισε την ασθένειά του, αποτελώντας ένα υπόδειγμα για όλους εμάς, υπόδειγμα πίστεως, έμπνευσης και θάρρους για τα πολλά και ποικίλα σύγχρονα προβλήματα που ταλανίζουν τον σημερινό άνθρωπο.

Ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα υγεία, ψυχική και σωματική, και μέσα σε κατάσταση ειρήνης να διέλθουμε όλοι το νέος έτος!

Ημερολόγια 2024 εκκλησιαστικά, μηνιαία, εβδομαδιαία και καθημερινά

Ημερολογια 2024 εδω

Σχετικά άρθρα με «Κιλκισίου Βαρθολομαίος: Είμαστε όλοι κλιτοί στο κλέος της αγιότητος!»:

Η Παραμονή των Αγίων Θεοφανείων στη Μητρόπολη Μαρωνείας
Πλήθη πιστών στην γενέτειρα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού
Παραμονή Θεοφανείων στην Ιερά Μονή Παναγίας «Άξιον Εστί» Northcote
Μέγας Αγιασμός της παραμονής των Θεοφανείων στη Βέροια
Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Ανθέμιος Κυκκώτης
Η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων στην Ιερά Μονή Πανορμίτου

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο