Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Κυριακή πάντων των εν Κρήτη διαλαμψάντων Αγίων στην Ιεράπετρα

Η Κυριακή πάντων των εν Κρήτη διαλαμψάντων Αγίων στην Ιεράπετρα

Η Κυριακή πάντων των εν Κρήτη διαλαμψάντων Αγίων στην Ιεράπετρα

Η Κυριακή πάντων των εν Κρήτη διαλαμψάντων Αγίων στην Ιεράπετρα

Την Κυριακή Δ΄ Ματθαίου, 2 Ιουλίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, όπου στο τέλος τέλεσε τα ιερά μνημόσυνα των μακαριστών Κωνσταντίνου Βάβουλα (ετήσιο) και Ανδρέα Μίλε (τρίμηνο).

Στο κήρυγμά του, κατά το «Κοινωνικό», ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στη ευαγγελική περικοπή της ημέρας και ανέλυσε το θαύμα της θεραπείας του δούλου του Εκατοντάρχου από τον Κύριο στα περίχωρα της Καπερναούμ. Σημείωσε ότι τρείς ήταν οι προϋποθέσεις για τη θεραπεία του ασθενούς: η βαθειά πίστη του Ανώτατου Αξιωματικού του Ρωμαϊκού στρατεύματος, η άδολη αγάπη του προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο και η γνήσια ταπείνωσή του. Αυτά διείδε ο καρδιογνώστης Κύριος στην καρδιά του Εκατόνταρχου και ζήτησε ο Ίδιος να πάει στο σπίτι του για να θεραπεύσει τον δούλο του. Και μάλιστα, ομολόγησε ότι δεν συναντησε τέτοια μεγάλη πίστη σε όλο το Ισραήλ.

Στην ακολουθία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος της Ενορίας Αγίας Φωτεινής Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης, ο π. Γεώργιος Λογκάκης, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Κυριακή πάντων των εν Κρήτη διαλαμψάντων Αγίων στην Ιεράπετρα»:

Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Αρχιεπίσκοπο
Κυριακή Δ´ Ματθαίου στο Φανάρι
Με τιμές Αρχηγού Κράτους η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Αυστραλία το 2024

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο