Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Κίσαμος εόρτασε τον Άγιο Οικουμένιο

Η Κίσαμος εόρτασε τον Άγιο Οικουμένιο

Η Κίσαμος εόρτασε τον Άγιο Οικουμένιο
http://www.imks.gr/images/phocagallery/
19_oik/thumbs/phoca_thumb_l_img_7397.jpg

Η Κίσαμος εόρτασε τον Άγιο Οικουμένιο

Το παρεκκλήσιο των Ιδρυμάτων της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου, το οποίο ευρίσκεται εις τον προαύλιο χώρο των Ιδρυμάτων και του Επισκοπικού οίκου, αφιερωμένο εις την μνήμη του Αγίου Οικουμενίου Επισκόπου Τρίκκης, εόρτασε κατά την μνήμη του Αγίου Οικουμενίου. Του πανηγυρικού Εσπερινού και της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Ο Σεβασμιώτατος εις τον χαιρετισμό του σημείωσε: «Μέσα στην λαμπερή και παμφεγγή αυτή περίοδο της Διακαινησίμου εβδομάδας όπου το Ανεσπέρο Φως εκ του Κενού Μνημείου πλημμυρίζει και φωτίζει σύμπασα την οικουμένη, η Εκκλησία μας εορτάζει ένα ακόμα φωτόμορφο τέκνο Της, μάρτυρα του Σταυρού και της Αναστάσεως, τον Άγιο Οικουμένιο Επίσκοπο Τρίκκης, εις τον οποίο είναι αφιερωμένο το παρεκκλήσιο των Ιδρυμάτων των Ι. Μητροπόλεως μας. Σημείο αναφοράς πάντων ημών, των ευεργετουμένων, ωφελουμένων και εργαζομένων εις τα Ιδρύματα της Μητροπόλεως μας.

Καθημερινά δέχεται τα αιτήματα μας, τις παρακλήσεις, τις αγωνίες μας, τα δάκρυα και τους αλαλήτους στεναγμούς των καρδιών μας. Σκέπτομαι και διερωτώμαι: εάν ο Άγιος Οικουμένιος, Επίσκοπος των πρώτων χριστιανικών αιώνων, εποχών δηλ. ταραχής και αμφισβητήσεων κάτι σαν τους καιρούς μας, ένα λοιπόν δεν ήταν ομολογητής της πίστεως αλλά είχε αλλοιωθεί και αλλοτριωθεί από το κατεστημένο της εποχής του, εάν είχε υποστείλει την σημαία της αληθείας και απλά συμβιβαζόταν στους «καίσαρες» της εποχής του, άραγε σήμερα ποιος θα τον θυμόταν και τιμούσε; Μάρτυρες και ομολογητές πίστεως και αληθείας έχει ανάγκη η εποχή μας και οι καιροί μας, καθώς ου μενετοί εισί», κατέληξε ο Επίσκοπος μας ευχόμενος αναστάσιμες ευχές εις το πολυπληθές εκκλησίασμα.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Κίσαμος εόρτασε τον Άγιο Οικουμένιο»:

Πρώτος εορτασμός του Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου (ΦΩΤΟ)
Η Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στη Μητρόπολη Ιωαννίνων
Η Παναγία Σουμελά στη Λεβαία Φλωρίνης (ΦΩΤΟ)
Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στη Μάνη (ΦΩΤΟ)
Εορτή Αγίας Μόνικας μητέρας του Αγίου Αυγουστίνου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις