Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κισάμου Αμφιλόχιος: Ο άνθρωπος σήμερα αισθάνεται κενός

Κισάμου Αμφιλόχιος: Ο άνθρωπος σήμερα αισθάνεται κενός

Κισάμου Αμφιλόχιος: Ο άνθρωπος σήμερα αισθάνεται κενός

Κισάμου Αμφιλόχιος: Ο άνθρωπος σήμερα αισθάνεται κενός

Η Ι. Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου έχει την μεγάλη ευλογία και ιερό προνόμιο να είναι ο τόπος άσκησης και κοιμήσεως των Οσίων 99 Θεοφόρων Πατέρων, εκτός του Οσίου Ιωάννου, ο Οποίος εκοιμήθη εις το Ακρωτήρι Μελέχα, σημερινή Ι. Πατριαρχική Μονή Γουβερνέτου.

Ο Αζωγυρές και οι σπηλιές της περιοχής στην Επαρχία Σελίνου είναι ο τόπος που επέλεξαν οι Όσιοι Πατέρες να ασκητέψουν και τελευτήσουν τον επί γης βίο τους, μετά την έλευση τους από την Κύπρο.

Του Εσπερινού, εις το μεγάλο προσκύνημα τους στον Αζωγυρέ, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου, ο οποίος αναφέρθηκε εις την ιερότητα του χώρου καθώς όπως σημείωσε: «Ο απαράκλητος αυτός τόπος αγιάσθηκε με τις γονυκλισίες, τις προσευχές και τα δάκρυα των οσίων 99 Θεοφόρων Πατέρων. Ζώντας σε κοινωνία με τον Θεό πλούτιζαν και χαρίτωναν την ζωή τους. Ζούσαν σε εσωτερική πληρότητα. Σήμερα ενώ ο άνθρωπος έχει τα πάντα στη ζωή του, αισθάνεται μέσα του κενός. Γιατί άραγε; Μήπως επειδή λείπει ο Θεός από ην ζωή του;», διερωτήθηκε ο Επίσκοπος. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε, επίσης, στο σπήλαιο της Μαραθοκεφάλας, όπου έζησε ο Όσιος Ιωάννης κατά την μετάβαση στο στο ακρωτήρι Μελέχα, ως και σε πλήθος εορτάζοντων Ναών της Ι. Μητροπόλεως.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κισάμου Αμφιλόχιος: Ο άνθρωπος σήμερα αισθάνεται κενός»:

Επίσημη Επίσκεψη του Προέδρου της Πολωνίας στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου
Τον νέο Μητροπολίτη Θήρας συνεχάρησαν οι όμοροι Ποιμενάρχες
Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Ιορδάνου Θεοφύλακτος
Εορτή Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αλφαίου

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο