Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κισάμου Αμφιλόχιος: Η ζωή μας ανήκει και είναι στα χέρια του Θεού

Κισάμου Αμφιλόχιος: Η ζωή μας ανήκει και είναι στα χέρια του Θεού

Κισάμου Αμφιλόχιος: Η ζωή μας ανήκει και είναι στα χέρια του Θεού

Κισάμου Αμφιλόχιος: Η ζωή μας ανήκει και είναι στα χέρια του Θεού

Υπό το κράτος της νέας πραγματικότητας εορτάστηκε στην Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου η ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Αμφιλοχίου Επισκόπου Ικονίου, εορτή κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος. Τον Εσπερινό και την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο εορτάζων Ιεράρχης εις την Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Παναγίας Γωνιάς, των θυρών κεκλεισμένων και σύμφωνα με τα ισχύοντα της περιόδου. «Είναι γεγονός ότι βιώνουμε πρωτόγνωρες εμπειρίες, σημείωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος, και ανάμεικτα συναισθήματα κατακλύζουν την ψυχή και το είναι μας. Εν πρώτοις αναπέμπουμε δόξα και αίνο στον Κύριο μας Ιησού Χριστό, ο Οποίος μας αξίωσε δια μία εισέτι φορά, ανάξιοι όντες, να γίνομε κοινωνοί του Παναχράντου Σώματος και του Τιμίου Αίματος Του· γευόμενοι τα μέλλοντα από τα παρόντα, την αιωνιότητα από το τώρα.

Δόξα τω Θεώ! Μακαρίζουμε την Παναγία Τριάδα καθώς μας χάρισε την αγία Αρχιερωσύνη την οποία λιτανεύουμε τρεις πενταετίες εις την ιστορική και ευλογημένη εκκλησιαστική μας Περιφέρεια, τις Επαρχίες μας, την Κίσαμο και το Σέλινο, τον τόπο και τους ανθρώπους του. Είναι αλήθεια ότι την επέτειο αυτή της ταπεινής 15ετούς Αρχιερατικής μας διακονίας διαφορετικά την προγραμματίζαμε, όμως δόξα τω Θεώ! Συναισθήματα ανάμεικτα λοιπόν καθώς, μέσα απ΄ όσα βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, συνειδητοποιούμε έτι περισσότερο ότι ο υπερόπτης και αλλάζονας νους πολλές φορές μας δυσκολεύει να κατανοήσουμε μια μεγάλη αλήθεια. Ποια; Ότι η ζωή μας, στο σύνολο της, ανήκει και είναι στα χέρια του Θεού και, τελικά, δεν είμαστε εμείς εκείνοι που ορίζουμε τον βηματισμό της.

Ταπεινά παρακαλούμε τον Άγιο Θεό μας δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και του εν αγίοις πατρός ημών Αμφιλοχίου, Επισκόπου Ικονίου, όπως γενή ίλεως υπέρ πάντων των υπό της λοιμικής πανδημίας κατατρυχομένων αδελφών ημών, των ιατρών, των νοσηλευτών και των διακόνων της υγείας εις την Χώρα μας και τον κόσμο άπαντα», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος. Το ψαλτήρι διακόνησαν οι καλλικέλαδοι Πρωτοψάλτες: του Ι.Μητροπολιτικού Ναού, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου κ. Αντώνιος Βακάκης, Γραμματεύς της Ι. Μητροπόλεως μας και του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγ. Σπυρίδωνος, κ. Γεώργιος Χαχλάκης, Αντιδήμαρχος Κισάμου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κισάμου Αμφιλόχιος: Η ζωή μας ανήκει και είναι στα χέρια του Θεού»:

Εορτή Αγίας Αικατερίνας στο Άμστερνταμ
Εορτή Αγίου Αμφιλοχίου επισκόπου Ικονίου στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας Βόνης
Εορτή Αγίου Κλήμεντος του Ιερομάρτυρος Επισκόπου Ρώμης
Εκδημία του μακαριστού ιερέως Μηνά Δημητροπούλου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις