Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε η Εξόδιος Ακολουθία του ιερέως Εμμανουήλ Τζαννιδάκη

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε η Εξόδιος Ακολουθία του ιερέως Εμμανουήλ Τζαννιδάκη

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε η Εξόδιος Ακολουθία του ιερέως Εμμανουήλ Τζαννιδάκη

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε η Εξόδιος Ακολουθία του ιερέως Εμμανουήλ Τζαννιδάκη

Σε κλίμα έκδηλης συγκίνησης τελέσθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 2 Μαρτίου 2021, στον Ιερό Ναό Aγίου Γεωργίου Πισκοκεφάλου, η Εξόδιος Ακολουθία του αοιδίμου Πρωτοπρεσβυτέρου Εμμανουήλ Τζαννιδάκη, πρώην Εφημερίου της Ενορίας Πισκοκεφάλου, κατά την οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από πλειάδα Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το σεπτό σκήνωμα του μακαριστού συνταξιούχου Ιερέως είχε μεταφερθεί από την προηγούμενη ημέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πισκοκεφάλου, όπου το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, και πολλοί ήταν οι ενορίτες αλλά και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Σητείας που πέρασαν και ασπάσθηκαν, μαζί μέ το Ιερό Ευαγγέλιο, και το χέρι του για τελευταία φορά.

Στον επικήδειο λόγο του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στη ζωή και την ιερατική διακονία του κεκοιμημένου Ιερέως ως Εφημερίου της Ενορίας Πισκοκεφάλου, όπου υπηρέτησε ενεργά για 52 χρόνια από τα 63 συνολικά έτη της Ιερωσύνης του. Όπως σημείωσε, καταγόταν από γενιά ιερατική, λευιτική, γι’ αυτό και «εξ απαλών ονύχων ανετράφη μέσα στα σωτήρια νάματα της ορθοδόξου χριστιανικής πίστεώς μας, μέσα στην ατμόσφαιρα της ιερατικής οικογένειας του τότε Εφημερίου Χαμαιζίου, και είχε εμποτισθεί κυριολεκτικά με πνεύμα Χριστού και ένθερμο ζήλο για το υψηλό και απαιτητικό λειτούργημα της Ιερωσύνης».

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις αρετές του εκλιπόντος Κληρικού, υπογραμμίζοντας ότι «δεν δίδαξε τίποτε παραπάνω, το οποίο δεν εφάρμοσε πρώτα ο ίδιος στη ζωή και την πολιτεία του. Ήταν «ο ποίησας και διδάξας», γι’ αυτό και ενέπνεε και καθοδηγούσε το ποίμνιό του με τους λόγους και τις πράξεις του. Τον διέκριναν η ευσέβεια, η ευλάβεια, η γνήσια αγάπη και η μεγάλη πίστη του στον Τριαδικό Θεό, η σεμνότητα, η ταπείνωση και η ευγένεια του χαρακτήρα του, η εργατικότητα και η αφοσίωσή του στη διακονία του λαού του Θεού και στο ποιμαντικό έργο της Ενορίας. Για μισό και πλέον αιώνα λειτουργούσε αδιάκοπα και με νεανικό ζήλο στον Ενοριακό Ναό της αγαπημένης Αγίας Άννας της Θεομήτορος και τα πολλά εξωκκλήσια της Ενορίας Πισκοκεφάλου. Επί της μακράς και πολυκάρπου ιερατείας του πολλά συντηρήθηκαν και ανακαινίστηκαν και αρκετά οικοδομήθηκαν εκ βάθρων». Τέλος, ευχήθηκε ο Αρχηγός της ζωής και του θανάτου, ο εκ νεκρών Αναστάς Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να αναπαύσει την μακαρία ψυχή του μετά πάντων των Αγίων, και να είναι μακαρία και άληστος η μνήμη του.

Στην Εξόδιο Ακολουθία, στην οποία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Παν/τος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Καψά Αρχιμ. Μεθόδιος Περάκης, ο Παν/τος Προηγούμενος της Ι. Μονής Τοπλού Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης και πλειάδα Εφημερίων της Ι. Μητροπόλεως και παρέστησαν οι ενορίτες της Ενορίας Πισκοκεφάλου και άλλοι πιστοί, αναγώστηκε συλλυπητήριο ψήφισμα του Συνδέσμου Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε η Εξόδιος Ακολουθία του ιερέως Εμμανουήλ Τζαννιδάκη»:

ΔΙΣ: Το ανακοινωθέν της πρώτης συνεδρίας για τον μήνα Μάρτιο
Εορτή Αγίου Νικολάου του Πλανά στη Μητρόπολη Θηβών
Εορτή Αγίων Ευτροπίου Κλεονίκου και Βασιλίσκου
Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των κοιμηθέντων μητροπολιτών
Εορτή Αγίου Νικολάου του Πλανά στη Λάρισα

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο