Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η κοπή της Βασιλόπιτας στην Μητρόπολη Φθιώτιδος

Η κοπή της Βασιλόπιτας στην Μητρόπολη Φθιώτιδος

http://www.imfth.gr/sites/default/files/field/image/news/album/img_0006_102.jpg

Η κοπή της Βασιλόπιτας στην Μητρόπολη Φθιώτιδος

Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας στην Μητρόπολη Φθιώτιδος

Την Αγιοβασιλόπιτα των Γραφείων της Κεντρικής Διοικήσεως της Ιεράς ΜητροπόλεωςΦθιώτιδος ευλόγησε την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος παρουσία των κληρικών και λαϊκών υπαλλήλων των Γραφείων.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους εκκλησιαστικούς υπαλλήλους δύναμη, προθυμία εξυπηρετήσεως των προσερχομένων εις τα γραφεία της Μητροπόλεώς και αγάπη προς την εργασία αυτή, κυρίως δε πόθο, ώστε δια της εργασίας να τιμάται και να δοξάζεται η Εκκλησία μας και το όνομα του Τριαδικού Θεού. Συμπλήρωσε δε η εργασία να γίνεται πάντοτε με γνώμονα τη Δόξα του Θεού και το πνευματικό και υλικό συμφέρον των ανθρώπων. Επεσήμανε ότι χρειάζεται ενότητα και γνησιότητα σε όλα και ζήτησε απ’ όλους ετοιμότητα και προσοχή ώστε να αποφεύγονται λάθη και να εξυπηρετούνται οι πολίτες με προθυμία και αγάπη, δίδοντας το μήνυμα του Εκκλησιαστικού και ιεροπρεπούς φρονήματος, προς Δόξαν του Θεού και πνευματική οικοδομή των Χριστιανών.

Τέλος ο Ποιμενάρχης ευχήθηκε και το νέο έτος 2018 ο Πανάγαθος Θεός να ευλογήσει ώστε η Ιερά Μητρόπολις να συνεχίσει το Φιλανθρωπικό και Κοινωνικό της έργο δίδοντας ανάπαυση στους πονεμένους και έχοντας ανάγκη αδελφούς.

Ως είθισται το πρώτο κομμάτι της αγιοβασιλόπιτας ο Σεβασμιώτατος το αφιέρωσε στον Κύριο, στην Παναγία, στον άγιο Βασίλειο και στον προστάτη άγιο του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου άγιο μεγαλομάρτυρα Εφραίμ, όπου μέσα του είχε και το φλουρί, γεγονός που έκανε όλους να χαρούν για την μεγάλη αυτή ευλογία.

Τέλος μετά την κοπή της πίτας οι παρευρισκόμενοι έψαλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και ευχήθηκαν στο Σεβασμιώτατο ολοψύχως, μακρά και καλλίκαρπη Αρχιερατεία προς όφελος των πιστών της Μητροπόλεως και διακονία της αγίας Εκκλησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Σχετικά άρθρα:
Εύρεσις των τιμίων λειψάνων του Αγίου Εφραίμ
Η κοπή της Βασιλόπιτας στην Μητρόπολη Ξάνθης
Δοξολογία για τη νέα χρονιά στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών
Διδυμοτείχου Δαμασκηνός κοντά στους στρατευμένους

Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Αγρυπνίες

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις