Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κουρά νέου μοναχού στη Μητρόπολη Πειραιώς

Κουρά νέου μοναχού στη Μητρόπολη Πειραιώς

Κουρά νέου μοναχού στη Μητρόπολη Πειραιώς

Κουρά νέου μοναχού στη Μητρόπολη Πειραιώς

Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου Πειραιώς, τελέστηκε το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου η μοναχική Κουρά του κ.Βασιλείου Τζουμανέκα, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Ιδιαίτερη Ευλογία αποτελεί το γεγονός ότι η κουρά του νέου Μοναχού τελέστηκε στον πολιούχο Πειραιώς, εκεί όπου πριν από 200 χρόνια διελύθει η Ιερά Μονή του Αγίου Σπυρίδωνος, περιουσία της οποίας ήταν όλη η γη της Πειραϊκής Χερσονήσου και η οποία παραχωρήθηκε χωρίς κανένα αντάλλαγμα στην πολιτεία για την ανάπτυξη της πόλεως του Πειραιά και εν συνεχεία του πρώτου λιμένος της χώρας, γεγονός που καταδεικνύει τα όσα η πολιτεία οφείλει στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Ο δε μετέπειτα Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος κτίστηκε στο σημείο όπου βρισκόταν το Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Απευθύνοντας πνευματικό λόγο προς τον νέο Μοναχό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, αφού αναφέρθηκε στην παρθενία και τα οφέλη της αφιέρωσης του ανθρώπου στον Θεό, επεσήμανε πως «η αφιέρωση στον Θεό είναι μία νίκη και ο άνθρωπος που αφιερώνεται στο Θεό με επίγνωση και με αλήθεια, προγεύεται του παραδείσου».

Ο νέος Μοναχός, ο οποίος έλαβε το όνομα Σιλουανός, είναι απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και η εις Διάκονον Χειροτονία του θα τελεστεί την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς, ημέρα κατά την οποία θα εορτάζει μιας και τιμάται η μνήμη του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κουρά νέου μοναχού στη Μητρόπολη Πειραιώς»:

Κισάμου Αμφιλόχιος: Άδειασε η ψυχή μας;
Αγρυπνία Οσίου Κυριακού του Αναχωρητού στα Γιαννιτσά
Θυρανοίξια Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Στομίου
Επίσκεψη της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στον Άγιο Νικόλαο της Στέγης
Ιερά Πανήγυρις Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Άρτα

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Ροή Άρθρων