Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Λαγκαδά Ιωάννης: Δεν ξεχνώ τη μνήμη των μαρτύρων των Ποντίων Αδελφών μας (ΦΩΤΟ)

Λαγκαδά Ιωάννης: Δεν ξεχνώ τη μνήμη των μαρτύρων των Ποντίων Αδελφών μας (ΦΩΤΟ)

Λαγκαδά Ιωάννης: Δεν ξεχνώ τη μνήμη των μαρτύρων των Ποντίων Αδελφών μας (ΦΩΤΟ)

Λαγκαδά Ιωάννης: Δεν ξεχνώ τη μνήμη των μαρτύρων των Ποντίων Αδελφών μας (ΦΩΤΟ)

Με επίκεντρο τον παλαιό ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαγυνών (19ος αιώνας), τιμήθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η εορτή της Ανακομιδής των Σεπτών και Χαριτοβρύτων Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού.

Ο παλαιός Ναός της κωμοπόλεως των Λαγυνών, είναι ρυθμού τρίκλιτης βασιλικής με ξύλινη στέγη, ενώ το Ξυλόγλυπτο Τέμπλο του (1890) αποτελείται από Εικόνες που προέρχονται από τα αγιογραφικά εργαστήρια της Κουλακιάς, πλαισιωμένες από ένα πλούσιο λαϊκότροπο διάκοσμο.

Τόσο το εσπέρας της εορτής όσο και την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, προεξήρχε των εορτίων εκδηλώσεων, ομιλώντας επίκαιρα στο τέλος περί του προσώπου του του μεγάλου Πατρός της Αγάπης, του Αγίου Νικολάου, καθώς επίσης και στην σημασία της Εκκλησίας για την ζωή του κάθε Ορθόδοξου.

Το εσπέρας της 19ης Μαΐου και κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Λαγκαδά, ο Σεβασμιώτατος μετέβη εις την κεντρική πλατεία του Δήμου, όπου και ετέλεσε επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ μακαρίας μνήμης και της αιωνίου αναπαύσεως των ψυχών, της δευτέρας μεγαλύτερης γενοκτονίας του 20ου αιώνα, του Ποντίων αδελφών και πατέρων μας.

Στο σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε ότι «σήμερα είναι μία ημέρα πένθους και περισυλλογής. Δεν Ξεχνώ, είναι το μεγάλο μήνυμα της ημέρας και δεν πρέπει να ξεχάσουμε όλους εκείνους που με την θυσία και την μαρτυρία της αγάπης τους, μας διδάσκουν μέχρι και σήμερα το πόσο σημαντικό είναι να κρατάμε άσβεστη την λαμπάδα του Γένους, διεκδικώντας παράλληλα την δικαίωση της μνήμης των μαρτύρων των Ποντίων Αδελφών μας».

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Λαγκαδά Ιωάννης: Δεν ξεχνώ τη μνήμη των μαρτύρων των Ποντίων Αδελφών μας (ΦΩΤΟ)»:

Εορτή Αγίου Μακαρίου του Νοταρά στη Μητρόπολη Σάμου
Ο Πειραιώς Σεραφείμ για «αφορισμό» Καλαβρύτων Αμβροσίου (ΒΙΝΤΕΟ)
Αγρυπνία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Γρεβενά
Πνευματικά συμπεράσματα από την δοκιμασία του κορωνοϊού
Το Άγιο Φως έφτασε και στην Άνδρο
Πανήγυρις Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλαμαριάς

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο