Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ο Λαγκαδάς εορτάζει τον Συμπολιούχο του Άγιο Νέστορα (ΦΩΤΟ)

Ο Λαγκαδάς εορτάζει τον Συμπολιούχο του Άγιο Νέστορα (ΦΩΤΟ)

Ο Λαγκαδάς εορτάζει τον Συμπολιούχο του Άγιο Νέστορα (ΦΩΤΟ)

Ο Λαγκαδάς εορτάζει τον Συμπολιούχο του Άγιο Νέστορα (ΦΩΤΟ)

Με κάθε επισημότητα αλλά και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα εκ των αρμοδίων αρχών υγειονομικά μέτρα, λόγω των αυστηρών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού, ξεκίνησαν οι εόρτιες εκδηλώσεις επί τη εορτή του Αγίου Νέστορος του Μεγαλομάρτυρος, του και Συμπολιούχου της πόλεως και των Ελευθερίων της περιοχής, εκ του τον Οθωμανικού Ζυγού στις 27.10.1912 και της Γερμανικής κατοχής στις 27.10.1944.

Το Εσπέρας της 26ης Οκτωβρίου ε.έ., αρχικώς πραγματοποιήθηκε η μεταφορά αποτμήματος του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Νέστορα, το οποίο και φυλάσσεται εις την Ιερά Μητρόπολη και εν συνεχεία τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Κατά την διάρκεια του Ιεράς Ακολουθίας παρέστησαν ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Τοπικής και Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως, ενώ του εσπερινούς Ψαλμούς της εορτής απέδωσε κατά θαυμαστό τρόπο η παιδική βυζαντινή χορωδία της Ακαδημίας Ψαλτικής «Ειρμός» υπό την άριστη διεύθυνση του χοράρχη αυτής κ. Σπυρίδωνα Ασπιώτη.

Οι εκδηλώσεις προς τιμήν της διπλής εορτής για την πόλη του Λαγκαδά θα κορυφωθούν αύριο Τρίτη, 27 Οκτωβρίου εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, με την τέλεση της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και την Επίσημη Δοξολογία επί τῇ διπλή απελευθερώσει της πόλεως.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ο Λαγκαδάς εορτάζει τον Συμπολιούχο του Άγιο Νέστορα (ΦΩΤΟ)»:

Εορτή Αγίου Δημητρίου και Χειροτονία Διακόνου στη Μητρόπολη Μαρωνείας (ΦΩΤΟ)
Τα Ιωάννινα εόρτασαν την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου
Κυθήρων Σεραφείμ: Η Τουρκία προγραμματίζει, όχι τυχαίως, κατά την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου και τις επόμενες φιλόδοξες επιχειρήσεις
Βεροίας Παντελεήμων: Ας επικαλεσθούμε τη χάρη του Αγίου Δημητρίου να είναι με την πατρίδα μας (ΦΩΤΟ)
Εορτή Αγίου Νέστορος του Μάρτυρα

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις