Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Λαμπρή Πασχαλιά ελπίδας στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Λαμπρή Πασχαλιά ελπίδας στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Λαμπρή Πασχαλιά ελπίδας στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Λαμπρή Πασχαλιά ελπίδας στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Με λαμπρότητα και με την ελπίδα και την αισιοδοξία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των ανθρώπων, γιορτάστηκε το Πάσχα στην Μητρόπολη Δημητριάδος, παρά τους περιορισμούς για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το βράδυ της Αναστάσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος έψαλε το «Χριστός Ανέστη» στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, επί ειδικής εξέδρας, στο προαύλιο του Ναού, παρουσία πολλών πιστών, τηρουμένων των προβλεπόμενων μέτρων. Ενώπιον Κλήρου και λαού ανέγνωσε το Αναστάσιμο Μήνυμά του, μεταφέροντας σε όλους το μήνυμα της Αναστάσιμης Αγάπης του Ιησού Χριστού. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προσέφερε πασχαλινά αυγά στο εκκλησίασμα.

Την Κυριακή του Πάσχα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, παρουσία ικανού αριθμού Κληρικών και λαϊκών αδελφών. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού αναγνώσθηκε το Αναστάσιμο Ευαγγέλιο ελληνιστί, λατινιστί, γαλλιστί, αγγλιστί, ρουμανιστί, γερμανιστί και ισπανιστί, ενώ εψάλη και στην Ομηρική διάλεκτο.

Στο τέλος της Αναστάσιμης ακολουθίας ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε όλους για την πιστή τήρηση των μέτρων και της τάξης κατά την Μεγάλη Εβδομάδα και ευχήθηκε πατρικώς σε όλους η Ανάσταση του Κυρίου να σηματοδοτήσει το πέρασμά μας από την δοκιμασία της πανδημίας στην ελεύθερη ζωή, μια αναστημένη εν Χριστώ ζωή.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Λαμπρή Πασχαλιά ελπίδας στη Μητρόπολη Δημητριάδος»:

Πατρών Χρυσόστομος: Η Παναγία να δώση σε όλους την χαρά της Αναστάσεως του Υιού Της…
Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα εορτάστηκε η Ανάσταση του Κυρίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Η Ανάσταση του Κυρίου στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας
2 Μαΐου: Άγιο Πάσχα
Αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο