Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ο λαμπρός εορτασμός του Αγίου Αχιλλίου στα Γρεβενά

Ο λαμπρός εορτασμός του Αγίου Αχιλλίου στα Γρεβενά

Ο λαμπρός εορτασμός του Αγίου Αχιλλίου στα Γρεβενά

Ο λαμπρός εορτασμός του Αγίου Αχιλλίου στα Γρεβενά

Τα Γρεβενά γιόρτασαν, με ιεροπρέπεια και λαμπρότητα την ιερή μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου τους Αγίου Αχιλλίου Αρχιεπισκόπου Λαρίσης.

Ο εορτασμός ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης 14 Μαΐου 2024, με την τέλεση, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίου Αχιλλίου, Πολυαρχιερατικού Εσπερινού στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος και συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος και Γρεβενών κ. Δαβίδ. Οι ιερείς της Μητροπόλεως, ο αρχές του τόπου, οι σημαιοφόροι και παραστάτες των σχολείων, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, της Πίνδου, του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Γρεβενών, του Βατολάκκου, με τα λάβαρά τους, στρατιωτικό άγημα, η Φιλαρμονική Ορφεύς και πλήθος φιλέορτων και φιλάγιων πιστών συμμετείχαν στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Εκεί τελέσθηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας και εκφωνήθηκε Θείο Κήρυγμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητο, ο οποίος μίλησε για τον Άγιο Αχίλλιο, υπογραμμίζοντας την προσφορά του ως Πατέρα της Εκκλησίας και Διδασκάλου.

Το πρωί της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τελέσθηκε Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητου και Γρεβενών κ. Δαβίδ. Τον θείο λόγο κήρυξε στους πιστούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ο λαμπρός εορτασμός του Αγίου Αχιλλίου στα Γρεβενά»:

16 Μαΐου: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος
Αγρυπνία Οσίου Ευμενίου Σαριδάκη στην Περιστερώνα
Εορτασμός Αγίου Ισιδώρου στη Λέρο

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο