
48b06a65bff59213954000f176580575_XL.jpg
Λαμπρός εορτασμός των Νεοφανών Αγίων στην Καστοριά (ΦΩΤΟ)
Ολόκληρη η Διακαινήσιμος Εβδομάδα αποτελεί μια πανήγυρη για την Καστοριά. Ιδιαίτερα κατ’ αυτήν, τιμώνται τα κατά τόπους ιερά εκτυπώματα της Παναγίας Μητέρας του Αναστάντος Κυρίου.
Έτσι, την Τρίτη της Διακαινησίμου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς, μαζί με την εορτή των νεοφανών Αγίων Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στο όνομα των οποίων τιμάται το παρεκκλήσιο, τιμήθηκε η Παναγία η Πορταΐτισσα, ευμεγέθης εικόνα της οποίας φυλάσσεται ως πολύτιμη παρακαταθήκη στον Ναό.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ μαζί με πλειάδα Ιερέων της επαρχίας.
Φέτος, ο καιρός δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτανεία, έτσι μετά την ευλόγηση των κολλύβων τελέστηκε ο Αγιασμός και οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν Ιερά Λείψανα που φυλάσσονται στους Ναούς.
Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγο παραμυθητικό ομιλώντας επίκαιρα για την Ανάσταση, το πρόσωπο της Παναγίας αλλά και τους νεοφανείς Αγίους.
Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…
Σχετικά άρθρα με «Λαμπρός εορτασμός των Νεοφανών Αγίων στην Καστοριά (ΦΩΤΟ)»:
Μπάσματα Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα
Η Εορτή του Αγίου Γεωργίου στο Μέτσοβο
Εορτή της Δευτέρας του Πάσχα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Εορτή Προφήτου Ιερεμίου







Προσθέστε Σχόλιο