Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Λαμπρός εορτασμός του Οσίου Ιωακείμ του «Παπουλάκη»

Λαμπρός εορτασμός του Οσίου Ιωακείμ του «Παπουλάκη»

Λαμπρός εορτασμός του Οσίου Ιωακείμ του «Παπουλάκη»
http://www.imli.gr/wp-content/uploads/2018/05/IMG_0576.jpg

Λαμπρός εορτασμός του Οσίου Ιωακείμ του «Παπουλάκη»

Λαμπρός εορτασμός του Οσίου Ιωακείμ του «Παπουλάκη» στο Σταυρό Ιθάκης

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις της ανάμνησης της Ανακομιδής του Οσίου Πατρός ημών Ιωακείμ του Ιθακησίου του «Παπουλάκη» στο Σταυρό Ιθάκης.

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι λατρευτικές εκδηλώσεις της ανάμνησης της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ιωακείμ του Ιθακησίου, του «Παπουλάκη», στην γενέτειρα του Αγίου, το Σταυρό Ιθάκης, το διήμερο της Τρίτης και Τετάρτης, 22ας και 23ης Μαΐου 2018.

Την παραμονή της εορτής και ώρα 6:00 μ.μ. εψάλη στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αγίας Βαρβάρας, όπου και έχτισε ο ίδιος ο Άγιος, η Ιερά Παράκληση, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, με την συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Ιθάκης Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Χριστοδούλου Τριλίβα και των υπολοίπως κληρικών της νήσου, φιλοξενούμενων κληρικών, καθώς και πλήθους ευσεβών προσκυνητών.

Στη συνέχεια κλήρος και λαός και ο χορευτικός Σύλλογος Ιθάκης «Χαρίλαος Τσιγώνιας» σχημάτισαν λιτανευτική πομπή με κατεύθυνση τον Ιερό Ενοριακό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σταυρού, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Ιθάκης παιάνιζε χαρμόσυνα εμβατήρια. Στον Ι. Ενοριακό Ναό του χωρίου εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Θεοφίλου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, τον οποίο πλαισίωσαν άπαντες οι κληρικοί της νήσου καθώς και φιλοξενούμενοι κληρικοί. Τον θείο λόγο κήρυξε, τη σεπτή ευλογία κι ευλογία του Σεβασμιωτάτου, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Χριστοφόρος Χρόνης, εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Νεοχωρίου Μεσολογγίου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, πριν το «Δι’ ευχών» δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πρόσωπο και την δράση του εορταζομένου Αγίου, ευχόμενος σε κλήρο και λαό έτη πολλά, καρποφόρα κι ευλογημένα. Στις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιθάκης, οι υπόλοιποι πολιτικοί και πολιτιστικοί φορείς του τόπου, καθώς και τα σώματα ασφαλείας του νησιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Λαμπρός εορτασμός του Οσίου Ιωακείμ του «Παπουλάκη»
http://www.imli.gr/wp-content/uploads/2018/05/IMG_0579.jpg

Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις