Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Λαμπρός εορτασμός του Πολιούχου της Πρέβεζας

Λαμπρός εορτασμός του Πολιούχου της Πρέβεζας

http://imnp.gr/wp-content/uploads/2018/02/DSC_0121.jpg

Λαμπρός εορτασμός του Πολιούχου της Πρέβεζας

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Πολιούχου της Πρέβεζας

Με κατάνυξη και παρουσία πλήθους πιστών από όλη την Ήπειρο, τιμήθηκε ο πολιούχος της Πρέβεζας Άγιος Χαράλαμπος. Την παραμονή τελέστηκε Μέγας Εσπερινός στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, στην μεστή θεολογικών μηνυμάτων ομιλία του αναφέρθηκε στην ένωση κτιστού καί ακτίστου προβάλλοντας ως παράδειγμα τον Άγιο Χαράλαμπο ο οποίος κατάφερε να υπερνικήσει την φιλαυτία, την αμαρτία, τον διάβολο και τον φόβο του θανάτου, αποτελώντας διαχρονικό πρότυπο μαρτυρίου και πίστεως.

Την κυριώνυμο ημέρα στον Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου. Στην εμπνευσμένη ομιλία του Σεβασμιώταοτος κ. Παύλος αναφέρθηκε στην ιστορία του ανθρωπίνου γένους, χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την αρχαία Ελλάδα, την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και την αρχαία τραγωδία συδυάζοντάς τα με τον εορτάζοντα Άγιο Χαράλαμπο. Μάλιστα κάλεσε το πολυπληθές εκκλησίασμα σε αφύπνιση και εγρήγορση μιμούμενο τον Άγιο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της εικόνος του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, στο ιστορικό κέντρο της πόλεως, παρουσία πλήθους κόσμου. Τιμές απέδωσαν αγήμα της Ακαδημίας εμπορικού Ναυτικού και φιλαρμονική. Τέλος, τόν εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του κοινοβουλίου, της αυτοδιοικήσεως, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

http://imnp.gr/wp-content/uploads/2018/02/NI0A8508.jpg

Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις