Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Λαμπρός εορτασμός των εν Τρίκκη Αγίων

Λαμπρός εορτασμός των εν Τρίκκη Αγίων

Λαμπρός εορτασμός των εν Τρίκκη Αγίων
Λαμπρός εορτασμός των εν Τρίκκη Αγίων
http://imtks.gr/images/stories/DeltiaTypou/2019/06102019/dsc02683-resized-1024.jpg

Λαμπρός εορτασμός των εν Τρίκκη Αγίων

Στον πανηγυρίζοντα μεγαλοπρεπή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων, ο οποίος γέμισε ασφυκτικά από το πλήθος των πιστών, εορτάσθηκε η «Σύναξη πάντων των εν Τρίκκη διαλαμψάντων Αγίων», που τιμάται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου.

Στον περικαλλή Ιερό Ναό μεταφέρθηκαν και εκτέθηκαν προς προσκύνηση άπαντα τα σωζόμενα Ιερά Λείψανα των εν Τρίκκη Αγίων, ήτοι του Αγίου Βησσαρίωνος, του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου, του Αγίου Δανιήλ του εκ Τσιοτίου, του Αγίου Εφραίμ Τρίκκης και του Αγίου Αρσενίου Επισκόπου Ελασσώνος.

Στην ακολουθία του Όρθρου και στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και συνιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, μαζί με πλειάδα ιερέων και με την συμμετοχή πολλών Ιεροψαλτών, αναγνωστών, μαθητών και ιεροπαίδων.

Τους ύμνους της ακολουθίας που είναι ποίημα, όπως και ολόκληρη η ασματική ακολουθία των Αγίων του φιλαγίου συντοπίτη μας Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Αθανασίου Σιμωνοπετρίτου, έψαλλε πολυμελής χορός εκλεκτών Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού κ. Παναγιώτου Καλαμπάκα.

Τον φιλοξενούμενο Σεβασμιώτατο Αρχιερέα προσφώνησε δια θερμών λόγων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, καλωσορίζοντάς τον στην πόλη αυτή των Αγίων και των Οσίων.

Στο γεμάτο από θεολογικά μηνύματα κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στη ζέουσα πίστη των Αγίων και στο πώς Εκείνοι κατόρθωσαν να φτάσουν σε ύψη αγιότητος, δίδοντας καθημερινά την μαρτυρία της πίστεώς τους και βιώνοντας τον Χριστό σε κάθε έκφανση της επιγείου ζωής τους. Κάλεσε δε τους πιστούς να μείνουν εδραίοι και αμετακίνητοι στην Ορθόδοξη πίστη, που καθημερινά αναδεικνύει αγίους, οσίους και μάρτυρες.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Λαμπρός εορτασμός των εν Τρίκκη Αγίων»:

Εορτή Οσίας Μεθοδίας της εν Κιμώλω στη Νάουσα (ΦΩΤΟ)
Η Σύναξη της Παναγίας Βουρλιώτισσας στη Νέα Φιλαδέλφεια (ΦΩΤΟ)
Ανακοίνωση της Μητροπόλεως Αδριανουπόλεως για τη μη χορήγηση αδείας στον Στάρα Ζαγοράς
Εγκαίνια Καθολικού Μονής Ταλαντίου Αργολίδος (ΦΩΤΟ)
Μεγάλη επισκεψιμότητα στο περίπτερο της Μητροπόλεως Κίτρους στην 10η ΕΒΕΠ-ΚΜ
Αγρυπνία Αγίας Σκέπης στη Νέα Ιωνία Βόλου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο