Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Λεμεσός: Λαμπρό Συλλείτουργο για τον Πολιούχο Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα

Λεμεσός: Λαμπρό Συλλείτουργο για τον Πολιούχο Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα

Λεμεσός: Λαμπρό Συλλείτουργο για τον Πολιούχο Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα

Λεμεσός: Λαμπρό Συλλείτουργο για τον Πολιούχο Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα

Πανηγυρικά με τη δέουσα ιεροπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού εόρτασε τη σεπτή μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου της, Αγίου Ιωάννου Πατριάρχου Αλεξανδρείας του Ελεήμονος, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 12 Νοεμβρίου, τελέσθηκε η Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, ο οποίος χοροστάτησε και στην ακολουθία του Όρθρου, και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Καρπασίας κ. Χριστοφόρου και Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Επίσης της Θείας Λειτουργίας συμμετείχαν ο πρωτοσύγκελος και ηγούμενος του Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμανδρίτης Νήφων, οι Ηγούμενοι της Μονής Βαρλαάμ, Αρχιμ. Βενεδικτος, και της Μονής Αγίας Τριάδας, Αρχιμ. Δομέτιος, ο Προϊστάμενος Μητροπολιτικού Ναού της Μητροπόλεως Σταγών Αρχιμ. Λεόντιος, ο Προϊστάμενος Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Καλαμπάκας, Αρχιμ. Διονύσιος, ο γέροντας του κελίου του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου από το Άγιο Όρος, Αρχιμ. Χρυσόστομος, ο Αρχιμ. Γεώργιος, από το Πατριαρχείο Αντιοχείας, ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Λεμεσού Αρχιμ. Ισαάκ, οι Ιερομόναχοι από την Μονή Μεγάλου Μετεώρου π. Γρηγόριος και π. Χρυσόστομος, ο Ιεροδιάκονος από την Μονή Βαρλαάμ π. Σάββας και Ιερείς και Διακόνοι της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών στην εορτή έδωσαν ο Δήμαρχος Λεμεσού κ Νίκος Νικολαϊδης και πλήθος πιστών, που προσήλθαν ευλαβικά για να τιμήσουν τη μνήμη του Προστάτου της πόλεως, να προσκυνήσουν της ιερά κάρα του Αγίου, που έχει μεταφερθεί από την Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος, αναφέρθηκε στην μεγάλη αρετή του Αγίου Ιωάννου, την Ελεημοσύνη, που ήταν προς όλους τους ανθρώπους χωρίς εξαιρέσεις. Η Ελεημοσύνη πρέπει να γίνει σε όλους συνείδηση της ζωής μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για την τιμητική παρουσία τους στην πανήγυρη του Πολιούχου. Επίσης ευχαρίστησε τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου αρχιμανδρίτη Νήφων και τους υπόλοιπους πατέρες των Μετεώρων για την μεγάλη ευλογία της μεταφοράς της Τιμίας Καράς του Αγίου στην πόλη.

Τους ύμνους απέδωσαν μεγαλοπρεπώς η Βυζαντινή χορωδία της Μητροπόλεως Ρωμανός ο Μελωδός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοπρ. Νικόλαου Λυμπουρίδη και η Βυζαντινή Χορωδία του κ. Βασίλη Βασιλείου.

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος θα παραμείνει στον ναό του Αγίου για προσκύνημα μέχρι σήμερα το βράδυ, 13 Νοεμβρίου 2023.

Λεμεσός: Λαμπρό Συλλείτουργο για τον Πολιούχο Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Λεμεσός: Λαμπρό Συλλείτουργο για τον Πολιούχο Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα»:

Μνημόσυνο Ιερέων Καλύμνου Ιταλοκρατίας 1935
Η Εορτή του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονα στον Παζινό Ακρωτηρίου
Τριετές Αρχιερατικό Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Ιωάννου
Η Χειροτονία του Επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο