Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Διαφορα » Λέρου Παΐσιος: Ο Άγιος Νικόλαος είναι ζυμωμένος με την ψυχή μας

Λέρου Παΐσιος: Ο Άγιος Νικόλαος είναι ζυμωμένος με την ψυχή μας

Λέρου Παΐσιος: Ο Άγιος Νικόλαος είναι ζυμωμένος με την ψυχή μας Εορτή Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού

Λέρου Παΐσιος: Ο Άγιος Νικόλαος είναι ζυμωμένος με την ψυχή μας

Η Ιερά Μητρόπολη γνωρίζει στον φιλόχριστο Λαό ότι την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020 εορτάζει ο Άγιος Νικόλαος, Επίσκοπος Μύρων της Λυκίας ο Θαυματουργός.

Ο Άγιος Νικόλαος είναι συνδεδεμένος με τον Ορθόδοξο Ελληνικό Λαό και όλως ιδιαιτέρως με τους ναυτικούς μας, τον οποίο τιμούν και ευλαβούνται και τον θεωρούν τον προστάτη τους Άγιο και την θαυματουργό εικόνα του την τοποθετούν δίπλα στο τιμόνι του πλοίου και στη βάρκα με το καντήλι πάντοτε αναμμένο.

Ο Άγιος Νικόλαος είναι και προστάτης του ένδοξου Πολεμικού Ναυτικού της Πατρίδος μας, και του οποίου την γαλανόλευκη σημαία κοσμεί η αγία εικόνα του.

Την εορτή λοιπόν του Αγίου Νικολάου θα τιμήσουμε κι εμείς οι Λέριοι, οι Καλύμνιοι, οι Αστυπαλίτες με την πρέπουσα θρησκευτική τιμή και ευλάβεια, όπως αρμόζει ταπεινά και ευλαβικά.

Βεβαίως ο Άγιός μας είναι ζυμωμένος με την ψυχή μας και μας αναζωογονεί πνευματικά και μάλιστα, όλως ιδιαιτέρως, μας χαροποιεί να εορτάζουμε την μνήμη του με πανηγύρεις λαμπρούς – πανηγυρικούς Εσπερινούς, Θείες Λειτουργίες, Λιτανείες, Δοξολογίες, δια τους νικηφόρους αγώνες του ένδοξου Πολεμικού Ναυτικού της Πατρίδος μας, άλλα και μνημόσυνα δια τους εν θαλάσση τελειωθέντας ναυτικούς μας.

Όλα αυτά θα γίνουν και εφέτος με την πρέπουσα εκκλησιαστική τελετουργία, δυστυχώς όμως σε Ναούς κλειστούς, και παρακαλώ θερμώς την αγάπη σας, αδελφοί μου, μη στενοχωρηθείτε. Η πίστη στο Χριστό, στον Άγιό μας και στην Εκκλησία μας, την μόνη πηγή σωτηρίας, είναι γνωστή και δεδομένη, όμως δεν είναι γνωστή η μορφή του κακού και ιοβόλου Ιού, του Κορωνοϊού, που έχει κυκλώσει ολόκληρη την ανθρωπότητα, την Πατρίδα μας με ολέθρια αποτελέσματα, σωματικά, ψυχικά, υλικά και λοιπά.

Ας εορτάσουμε λοιπόν τον Αγιό μας, τον Πολιούχο, προστάτη και Έφορό μας, Άγιο Νικόλαο στην κατ’ οίκον Εκκλησία μας, ενώπιοι ενωπίω της Αγίας Εικόνος του, με το καντήλι της ευλαβείας μας και το λιβανωτό του σεβασμού μας προς τον Θαυματουργό Άγιο Νικόλαο, εξαιτούμενοι την μεσιτεία του προς τον Θεάνθρωπο Ιησού, όπως ελευθερώσει πάντας και του φοβερού τούτου λοιμού.

Με αγάπη Χριστού

Ο ταπεινός Επίσκοπός Σας
†Ο Λέρου, Καλύμνου & Αστυπαλαίας Παΐσιος

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Λέρου Παΐσιος: Ο Άγιος Νικόλαος είναι ζυμωμένος με την ψυχή μας»:

Ποιος είναι ο Όσιος Θεόδουλος ο Κύπριος ο δια Χριστόν Σαλός που εορτάζει 3 Δεκεμβρίου;
Άγιος Παΐσιος: Άλλο επιθυμία και άλλο ανάγκη
Μόρφου Νεόφυτος: Ο Άγιος Φιλούμενος στην Ουράνια Θεία Λειτουργία (ΒΙΝΤΕΟ)
Τι είναι η υπομονή; Πώς κάνουμε υπομονή;
Παρακλητικός Κανών Αγίου Πορφυρίου
Γιατί να πονώ Θεέ μου;

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο