Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος της 11ης Αυγούστου

Η λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος της 11ης Αυγούστου

Η λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος της 11ης Αυγούστου
Η λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος της 11ης Αυγούστου
https://bit.ly/2ZU8jB9

Η λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος της 11ης Αυγούστου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 11 Αυγούστου 2019 η λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, για την απαλλαγή της νήσου από την επιδρομή των Αγαρηνών το έτος 1716. Παρέστησαν οι Μητροπολίτες Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μυκόνου, Μήλου, Σίφνου, Σερίφου, Κιμώλου, Κύθνου, Φολεγάνδρου και Σίκινου κ. Δωρόθεος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας μετά την δέηση επεσήμανε ότι το Ιερό Σκήνωμά του Αγίου Σπυρίδωνος λιτανεύεται στους δρόμους της νήσου Κερκύρας εν μέσω καύσωνος όχι μόνον καιρικού, αλλά κυρίως πνευματικού, όπου το ανθρώπινο πρόσωπο αλλοτριώνεται και η πίστη στον Χριστό διώκεται. Ο Άγιος Σπυρίδων ο προστάτης της Κέρκυρας, αλλά και ολάκερου του Ορθόδοξου κόσμου, θαυματούργησε το 1716 και συνεχίζει να θαυματουργεί καθημερινά, σε όσους με ζέση πίστεως στρέφονται προς τον Κύριο της δόξης. Ο Χριστός πριν επιτελέσει ένα θαύμα, ρωτούσε αυτόν που αιτούνταν την ίαση, αν πιστεύει. Η ολόθερμη πίστη, που μεταφράζεται ως απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό, αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για να συντελεστεί το θαύμα.

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε ακόμη τους πιστούς να μείνουν εδραίοι στην παρακαταθήκη των πατέρων μας, που διαφύλαξαν ως κόρην οφθαλμού τον ατίμητο θησαυρό, την Ορθοδοξία μας.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε ο Άγιος Σπυρίδων να επισκιάζει με την Χάρη του όλο τον Ορθόδοξο κόσμο.

Να σημειωθεί τέλος ότι της λιτάνευσης προηγήθηκε η τέλεση Πολυαρχιερατικού Συλλείτουργου στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μυκόνου, Μήλου, Σίφνου, Σερίφου, Κιμώλου, Κύθνου, Φολεγάνδρου και Σίκινου κ. Δωροθέου, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος της 11ης Αυγούστου»:

Λήξη κατασκηνώσεων Μητροπόλεως Ιωαννίνων
Εορτή Αγίων Φωτίου και Ανικήτου
Αγρυπνία με Επιτάφιο και Εγκώμια στην Θεοτόκο στην Καλογραίζα
Πανήγυρις Αγίου Τιμοθέου Επισκόπου Ευρίπου στη Χαλκίδα

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις