Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ο Μέγας Κανών στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Ο Μέγας Κανών στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Ο Μέγας Κανών στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
Ο Μέγας Κανών στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
https://www.flickr.com/photos/mitropolilagada/
46856958834/in/album-72157690841306893/

Ο Μέγας Κανών στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Το εσπέρας της Τετάρτης της Ε΄ Εβδομάδας των Νηστειών, 10 Απριλίου ε.έ., τελέσθηκε μέσα σε κλίμα κατανύξεως και ιεροπρέπειας ακολουθία του Μεγάλου Κανόνος, εις τον ενοριακό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της περιοχής του Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Προ της απολύσεως της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, στο υμνογραφικό αυτό αριστούργημα του Αγίου Ανδρέου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου, που κατέχει εκλεκτή θέση στην γενικότερη εκκλησιαστική ποίηση και τη λατρεία της Εκκλησίας μας, παρουσιάζοντας με αριστοτεχνικό τρόπο το μέγα μυστήριο της μετάνοιας και της επιστροφής του ανθρώπου στο δρόμο του Θεού.

«Εκείνο το γεγονός που μας οδηγεί στην Σωτηρία είναι το Έλεος του Θεού και το Έλεος αυτό είναι εκείνο που μας αγκαλιάζει και μας θεραπεύει, όταν στην ζωή μας έχουμε την αληθινή Μετάνοια», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, για να συμπληρώσει λέγοντας πως «αν δεν υπάρχει η Μετάνοια και η αλλαγή του τρόπου σκέψεως και ζωής, θα βρισκόμαστε πάντοτε στο ίδιο σημείο, χωρίς να μπορούμε να ζήσουμε όλα εκείνα τα βιώματα της Πίστεως μας».

«Εκείνο που θα πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι μέσα στην Αγία μας Εκκλησία, υπάρχει η μεταποιητική δύναμη, η οποία μπορεί τον καθένα να τον αλλάξει και να τον καταστήσει άνθρωπο αγιαζόμενο και άνθρωπο του Θεού», τόνισε σε άλλο σημείο του λόγου του για να καταλήξει λέγοντας ότι «όταν ο άνθρωπος δεν μετανοεί ειλικρινά, δεν μπορεί να γνωρίσει τον Θεό και να ζήσει την Χάρη Του Θεού».

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ο Μέγας Κανών στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)»:

Προηγιασμένη στην Ενορία Περιβλέπτου Ιωαννίνων
Ο Μέγας Κανών στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως Ιεροσολύμων
Αγρυπνία Ακαθίστου Ύμνου στο Παλαιόκαστρο Θεσσαλονίκης
Εορτή Αγίου Αντίπα του Ιερομάρτυρα Επισκόπου Περγάμου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο