Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Μεταφορά Iερού Λειψάνου Αγίου Λουκά του Iατρού στην Κυπερούντα της Κύπρου

Μεταφορά Iερού Λειψάνου Αγίου Λουκά του Iατρού στην Κυπερούντα της Κύπρου

Μεταφορά Iερού Λειψάνου Αγίου Λουκά του Iατρού στην Κυπερούντα της Κύπρου

Μεταφορά Iερού Λειψάνου Αγίου Λουκά του Iατρού στην Κυπερούντα της Κύπρου

Από τις 14 μέχρι και τις 18 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων επισκέφθηκε την κωμόπολη της Κυπερούντος (Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού) μεταφέροντας και ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως του ιατρού και θαυματουργού, αποδεχόμενος σχετικό αίτημα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου και της Ενορίας.

Το απόγευμα της Παρασκευής 15 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε παλλαϊκή υποδοχή των ιερών Λειψάνων στην πλατεία της Κυπερούντος και ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς τον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου όπου τελέστηκε αργυπνία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντλεήμονος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Το Σάββατο 16 Ιουλίου το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός τον πανηγυρίζοντα Ιερό ναό Αγίας Μαρίνης Κυπερούντος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, συγχοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου. Μετά το τέλος του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτανεία των ιερών λειψάνων πέριξ του Ναού και αμέσως μετά μουσική εκδήλωση με χορευτικά συγκροτήματα στην κεντρική πλατεία της Κυπερούντος.

Την Κυριακή 17 Ιουλίου το πρωί, εορτή της Αγίας Μαρίνης, τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, συλλειτουγούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Μεταφορά Iερού Λειψάνου Αγίου Λουκά του Iατρού στην Κυπερούντα της Κύπρου»:

Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Καλλινίκου στην Αμφιλοχία
19 Ιουλίου: Αγία Μακρίνα αδελφή του Μεγάλου Βασιλείου
18 Ιουλίου: Άγιος Αιμιλιανός ο μάρτυρας
Αγρυπνία Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στα Τρίκαλα
Η εορτή της Αγίας Μαρίνης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Άνδρου

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο