Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Μετεώρων Θεόκλητος: Ανοίγουμε τις πόρτες των Ναών (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετεώρων Θεόκλητος: Ανοίγουμε τις πόρτες των Ναών (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετεώρων Θεόκλητος: Ανοίγουμε τις πόρτες των Ναών (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετεώρων Θεόκλητος: Ανοίγουμε τις πόρτες των Ναών (ΒΙΝΤΕΟ)

Μιλώντας με το πέρας της Θείας Λειτουργίας το πρωί της Κυριακής του Θωμά ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητος τόνισε με πόνο ψυχής ότι «κάναμε την υπακοή μας, κλειστήκαμε στους Ναούς μας, σφραγίσαμε και τα μικρόφωνα, σφραγίσαμε και τις καμπάνες, για να μην παρανομήσουμε» και έκανε λόγο για την υπαίθρια συναυλία της Πρωτοψάλτη.

«Τις ημέρες αυτές, χθες, προχθές, η ελληνική κυβέρνηση για να παρηγορήσει τον κόσμο όλο, να παρηγορήσει τους πολίτες ειδικά των Αθηνών διάλεξε να ανεβεί μια καλλιτέχνης πάνω σε μια καρότσα και να γυρίζουν με ηχεία στους δρόμους της Αθήνας και να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατέβηκε με μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων συνωστισμένων μεταξύ τους, χωρίς μέτρα ασφαλείας και να παρακολουθούσαν τη συναυλία.

Επειδή, λοιπόν δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά και επειδή η πράξη αυτή μας προσβάλει όλους εμάς που κάναμε την υπακοή μας, κλειστήκαμε στους Ναούς μας, σφραγίσαμε και τα μικρόφωνα, σφραγίσαμε και τις καμπάνες, για να μην παρανομήσουμε.

Όταν, λοιπόν, οι Επιτάφιοι δεν βγήκαν, όταν οι Λιτανείες των Ιερών Εικόνων ακόμα και με μεμονωμένους ιερείς δεν βγαίνουν, και γίνονται όλα αυτά στην Αθήνα, τότε είμαστε κι εμείς υποχρεωμένοι να κάνουμε το ίδιο. Άρα, λοιπόν, και τις πόρτες ανοίξαμε και τα μικρόφωνα ανοίξαμε και τις καμπάνες χτυπάμε και είμαστε εδώ για να απολογηθούμε σε όποιον έχει το παράπονό του. Χρόνια πολλά. Χριστός Ανέστη».

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Μετεώρων Θεόκλητος: Ανοίγουμε τις πόρτες των Ναών (ΒΙΝΤΕΟ)»:

Η Χίος τίμησε τον Άγιο Μάρκο
Η Εορτή των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων εκ Σαμοθράκης (ΦΩΤΟ)
Εορτή Αγίων Δισχιλίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων στη Μητρόπολη Βεροίας (ΦΩΤΟ)
Κανονικά η διανομή του συσσιτίου από σήμερα Δευτέρα στη Μητρόπολη Καστοριάς

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο