Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Μητρόπολη Καρπενησίου υποδέχτηκε λείψανα των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης

Η Μητρόπολη Καρπενησίου υποδέχτηκε λείψανα των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης

Η Μητρόπολη Καρπενησίου υποδέχτηκε λείψανα των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης
Η Μητρόπολη Καρπενησίου υποδέχτηκε λείψανα των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης
http://www.imli.gr/wp-content/uploads/2019/09/IMG_6358.jpg

Η Μητρόπολη Καρπενησίου υποδέχτηκε λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019, η υποδοχή των τιμίων λειψάνων των νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νεκταρίου Κρέντης.

Τα χαριτόβρυτα λείψανα των νεοφανών μαρτύρων προσεκόμισαν από την γενέτειρα του Αγίου Ραφαήλ, την νήσο Ιθάκη, τη σεπτή ευλογία και αδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος κ. Θεοφίλου, μετά από σχετικό αίτημα του εφημερίου Κρέντης και Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγραίων – Αγράφων, π. Ευαγγέλου Φεγγούλη, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Κοσμάς και ο Αρχιερατικός Επίτροπος της νήσου Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Χριστόδουλος Τριλίβας, εφημέριος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Ραφαήλ Ιθάκης.

Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στις 6:45 μ.μ. στα όρια της Κρέντης πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο, πλειάδας κληρικών, των αρχόντων του τόπου και πλήθους προσκυνητών που βρέθηκαν στην Κρέντη από διάφορα μέρη της Ευρυτανίας.

Εν συνεχεία σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, προς τον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου, με τα παιδιά του κατηχητικού Σχολείου, να συνοδεύουν τη πομπή φορώντας παραδοσιακές φορεσιές, όπου κι εψάλη Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και ακολούθησε Ιερή Παράκληση στους Νεοφανείς Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη.

Με το πέρας της Ιεράς Παρακλήσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεόφιλο για την τιμή και την ευλογία της παρουσίας των λειψάνων των νεοφανών αγίων στην Μητρόπολη Καρπενησίου και δη στην Ενορία της Κρέντης, όπως και τους πατέρες που προσκόμισαν αυτά στην εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Κρέντη, προς αγιασμό των πιστών.

Από την πλευρά του ο π. Αθανάσιος Κοσμάς μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και εξέφρασε ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο καθώς και τον εφημέριο του χωριού για την αγάπη και την Αβραμιαία φιλοξενία. Ακολούθησε δείπνος αγάπης στο παρακείμενο πνευματικό κέντρο και κέρασμα σε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Μητρόπολη Καρπενησίου υποδέχτηκε λείψανα των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης»:

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίας Νάπας
Πρόταση για την αντιμετώπιση του Ουκρανικού ζητήματος
Αξιοποίηση της χριστιανικής πατερικής κληρονομιάς
Τίμιο Ξύλο από τα Ιεροσόλυμα στα Τρίκαλα
Πανήγυρις Μονής Αγίων Αγγέλων Λέρου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο