Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Αγιο Ορος » Ο Μητροπολίτης Λευκάδος στην Σκήτη Αγίας Άννης Αγίου Όρους

Ο Μητροπολίτης Λευκάδος στην Σκήτη Αγίας Άννης Αγίου Όρους

Ο Μητροπολίτης Λευκάδος στην Σκήτη Αγίας Άννης Αγίου Όρους
http://www.imli.gr/wp-content/uploads/2019/06/IMG_4480.jpg

Ο Μητροπολίτης Λευκάδος στην Σκήτη Αγίας Άννης Αγίου Όρους

Το Σαββάτο 22 προς Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 (με το νέο ημερολόγιο) πανηγύρισε σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη το Ιερό Κελί των Βολιωτών στη Σκήτη της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης. Ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Καθαρών Ιθάκης Πανοσ. Αρχιμ. π. Σεβαστιανό Μόσχο και τον ευλαβέστατο Ιεροδιάκονο π. Χριστοφόρο Αραβανή, προσκεκλημένοι του Γέροντος του Ι. Κελίου π. Χρυσοστόμου, βρέθηκαν στην Αγιοτόκο Σκήτη της Αγίας Άννης για να συνεορτάσουν με τους πατέρες την Σύναξη των Αγίων Πάντων.

Σύμφωνα με το αγιορείτικο τυπικό τελέσθηκε στο κυριακό της Ι. Σκήτης πολύωρη και συνάμα κατανυκτική πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία κατά την οποία έψαλλαν αγιορείτες πατέρες, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος κ. Θεοφίλου.

Μετά το πέρας της Ι. Αγρυπνίας παρατέθηκε μοναστηριακή τράπεζα κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε προς όλους λόγους πατρικούς.

Λίγο αργότερα ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του πραγματοποίησαν προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Γρηγορίου, όπου και συναντήθηκαν με τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Γέροντα Χριστοφόρο. Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον π. Χριστοφόρο για την βοήθεια που παρέχει η Αθωνική Μονή για τις λειτουργικές ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως κατά τις μεγάλες εορτές και στη συνέχεια ξεναγήθηκε τόσο εκείνος όσο και η συνοδεία του στους χώρους της ιστορικής Ιεράς Μονής. Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του επέστρεψαν συν Θεώ από το Περιβόλι της Παναγίας στη Λευκάδα πλήρεις πνευματικών εμπειριών το απόγευμα της Κυριακής, 23 Ιουνίου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ο Μητροπολίτης Λευκάδος στην Σκήτη Αγίας Άννης Αγίου Όρους»:

Θερινή εορτή Παιδικών Σταθμών στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)
Κυδωνίας Δαμασκηνός: Η Δόξα του Θεού είναι για όλους τους ανθρώπους
Ναυπάκτου Ιερόθεος: Όλοι οι Απόστολοι έχουν την ίδια δωρεά του Θεού (ΦΩΤΟ)
Πανήγυρις Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίων Αναργύρων Τρικάλων

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις