Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος στη Μητρόπολη Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

Η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος στη Μητρόπολη Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

Η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος στη Μητρόπολη Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

Η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος στη Μητρόπολη Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

Πανηγυρικά και με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, έχοντας ως επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων τον νεόδμητο και περικαλλέστατο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Νικοπόλεως του Δήμου Παύλου Μελά.

Την παραμονή της πανηγύρεως, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό.

Ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Οικονόμου, ο οποίος ανέλυσε με λόγο απλό και κατανοητό το απολυτίκιο του μεγάλου και λαοφιλούς Αγίου της Εκκλησίας μας.

Ανήμερα της μνήμης του Αγίου, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Αναστασιάδης, ο οποίος, εξιστορώντας το θαύμα της μετατροπής του φιδιού σε χρυσάφι από τον Άγιο Σπυρίδωνα για να ανακουφίσει μία πονεμένη και φτωχή γυναίκα, τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να αποφεύγει ο καθένας μας το αμάρτημα της φιλαργυρίας, καθώς το πάθος αυτό αποξενώνει τον άνθρωπο από τον Θεό και τον οδηγεί τελικά στην απώλεια της ψυχής του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου, ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες της ενορίας για την προετοιμασία της πανηγύρεως, τον πιστό λαό του Θεού και τους μαθητές των σχολείων της περιοχής για τη συμμετοχή τους στο πανηγύρι, καθώς και τις αρχές και τους φορείς της πόλης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παύλου Μελά κ. Δημήτριο Δεμουρτζίδη.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος στη Μητρόπολη Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

Η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος στη Μητρόπολη Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

Σχετικά άρθρα με «Η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος στη Μητρόπολη Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)»:

Άγιον Όρος: Προσκυνητής βούτηξε στο κενό κρατώντας μια εικόνα της Παναγίας
Αγρυπνία Χριστουγέννων στα Γλυκά Νερά
Πανήγυρις Αγίου Ελευθερίου στα Ιωάννινα
Η Εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στη Νάξο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Μοναστηριακά Προϊόντα

Προσθέστε Σχόλιο