Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Μνήμη Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου

Μνήμη Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου

Μνήμη Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου

Μνήμη Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου

Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου προκατόχου του, μακαριστού Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου, επί τη συμπληρώση επτά (7) ετών από της κοιμήσεως του ο οποίος βρίσκεται εις τον προαύλιο χώρο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τέλεσε ο διάδοχος του Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Αναφερόμενος εις τον μακαριστό Ιεράρχη σημείωσε: «Λυπούμεθα βαθύτατα που οι συγκυρίες των καιρών δεν επιτρέπουν να τιμήσουμε την μνήμη του μεγάλου αυτού Ιεράρχου και πνευματικού πατρός, του «πρύτανη των εν Κρήτη Ιεραρχών», ως τον ονόμασε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός ημών Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος.

Περισσότερο λυπούμεθα δια το γεγονός της εν σώματι απουσίας του, καθώς καθημερινά εις την ταπεινή μας διακονία νιώθουμε να μας συνοδεύει η ευχή του, ως επιστηριγμός και παρηγορία. Διερωτώμαι, άραγε, ποιες θα ήταν οι παραγγελίες του για τα φαινόμενα των καιρών μας; Σε ένα προφητικό λόγο του, το 1986, σημειώνει: «Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι οι σημερινοί προφήτες φορούν την άσπρη μπλούζα των εργαστηρίων και όχι τη μηλωτή των προφητών της ερήμου.

Ο Θεός έχει πολλούς τρόπους και πολλούς δρόμους να στέλνει μηνύματα στην ανθρωπότητα. Οι προφήτες των καιρών μας, μέσα από τα εργαστήρια των, βλέπουν την καταστροφή της ανθρωπότητας και επαναλαμβάνουν τον θρήνο και την κραυγή της Βίβλου: «Επιστρέψατε οι πεπλανημένοι τη καρδία. Μετανοήσατε και μνήσθητε ότι εγώ ειμί ο Θεός. Ακούσατε μου οι απολωλεκότες την καρδίαν, οι μακράν από της δικαιοσύνης» (Ησ.46,8-12). Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η σημερινή ανθρωπότητα στην πλειονότητα της απώλεσε την καρδιά της. ….

Παραλογισμός είναι τόσο η στέρηση όσο και η κατάχρηση της ελευθερίας και η περιφρόνηση των ηθικών αξιών, που οδηγεί στην εξαχρείωση ανθρώπων και λαών. … Η Ιστορία διδάσκει πως μια πνευματική και ηθική κρίση, όπως είναι η κρίση των καιρών μας, λύνεται ή με εσωτερική επιστροφή και ανακαίνιση των λαών ή με μια πολιτικοκοινωνική καταστροφή των. Φαίνεται πως η κρίση των καιρών μας κλίνει μάλλον προς τη δεύτερη λύση. …. Γι΄ αυτό οι προφητικές φωνές πρέπει να πληθύνουν στον κόσμο.

Και φυσικά και στον τόπο μας, που τόσο τις χρειάζεται…» (Μηνύματα Ευθύνης & Αφύπνισης, Έκδοσις Β΄ Ι.Μ.Κ.Σ., 2015). «Μακάρι οι προφητικές αυτές φωνές να πληθύνουν όχι μόνο στον χώρο της επιστήμης, αλλά και της Εκκλησίας, σύμφωνα και με την προτροπή του αοιδίμου προκατόχου ημών κυρού Ειρηναίου. Η ευχή του ας συντροφεύει όλους μας στις δυσκολίες των καιρών», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Μνήμη Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου»:

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού
Μόρφου Νεόφυτος: Παναγία, η ελευθερία των εξηρτημένων… (ΒΙΝΤΕΟ)
Live τώρα: Κυριακή των Μυροφόρων – Θεία Λειτουργία από τη Θεσσαλονίκη
Κυριακή των Μυροφόρων
Εορτή Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας
Ιωσήφ του από Αριμαθαίας: Η φωνή της συνείδησης
Ευαγγέλιο Κυριακής των Μυροφόρων 3-5-2020
Απόστολος Κυριακής των Μυροφόρων 3-5-2020

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο