Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Μοναστική Σύναξη της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας

Μοναστική Σύναξη της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας

Μοναστική Σύναξη της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας
Μοναστική Σύναξη της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας
https://www.imtl.gr/wp-content/uploads/2019/10/IMG-
afcf47230fba015d241fe0e74edc81a4-V.jpg

Μοναστική Σύναξη της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε Μοναστική Σύναξη της Τοπικής Εκκλησίας στον Ιερό Ναό των Βοιωτών Αγίων Άρματος-Ελεώνος Θηβών. Η Σύναξη ξεκίνησε με την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, η οποία τελέσθηκε σε κατανυκτική ατμόσφαιρα προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, συμπροσευχομένων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδίδων κ. Χριστοφόρου, με τη συμμετοχή των Καθηγουμένων, των Γεροντισσών, μοναχών και μοναζουσών των Ιερών Μονών της Επαρχίας. Έψαλαν με τις μελωδικές φωνές τους χοροί μοναζουσών υπό την οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Ευπραξία, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βαγίων. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Ιάκωβο τον Αδελφόθεο και την διδασκαλία του Αγίου μέσα από την Καθολική του Επιστολή, τονίζοντας τη σημασία της ταπείνωσης, της υπομονής και της προσευχής. Αναφέρθηκε επίσης στο σημαντικό ρόλο των μοναχών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε κέρασμα και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εισήγηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ο Ορθόδοξος Μοναχισμός χθες και σήμερα», αναφέροντας παραδείγματα και βιώματα από τον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη. Ακολούθησε συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα και έγιναν τοποθετήσεις από μοναχούς και μοναχές που συμμετείχαν στη σύναξη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Κεφαλληνίας για την εμπεριστατωμένη ομιλία του καθώς και τους Καθηγουμένους, τις Γερόντισσες, τους μοναχούς και τις μοναχές.

Μετά το πέρας της Μοναστικής σύναξης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο επισκέφθηκαν όλα τα τμήματα των γυναικείων φυλακών καθώς και το Κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών κρατουμένων Ελεώνος Θηβών. Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες συνομίλησαν με τις κρατούμενες ενισχύοντάς τες με πατρικούς λόγους παραμυθίας, και με τους υπό θεραπεία τοξικομανείς κρατούμενους καθώς και με τους υπευθύνους των φυλακών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών όπως πάντα πρόσφερε γλυκίσματα για τα παιδιά των κρατούμενων γυναικών, τρόφιμα, είδη καθαριότητας και τηλεκάρτες για την επικοινωνία των κρατουμένων.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Μοναστική Σύναξη της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας»:

Μόρφου Νεόφυτος: Ή το Πνεύμα το Άγιον ή τα δαιμονικά πνεύματα… (ΒΙΝΤΕΟ)
π. Ανδρέας Κονάνος: Αγάπη είναι οι πράξεις και οι θυσίες, όχι τα λόγια
Τι σημαίνει ότι ο Υιός γεννήθηκε από την ουσία του Πατέρα προαιώνια;
Τι είναι το καλό και τι το κακό;
Γέροντα πρέπει να κοινωνούν όλοι;

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο