Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Μοναχική Κουρά στην Παναγία Μαυριώτισσα Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

Μοναχική Κουρά στην Παναγία Μαυριώτισσα Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

Μοναχική Κουρά στην Παναγία Μαυριώτισσα Καστοριάς (ΦΩΤΟ)
Μοναχική Κουρά στην Παναγία Μαυριώτισσα Καστοριάς (ΦΩΤΟ)
http://www.imkastorias.gr/media/k2/items/cache/a6cc10b270d60e07120c524bef4e58db_XL.jpg

Μοναχική Κουρά στην Παναγία Μαυριώτισσα Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριωτίσσης στην Καστοριά η κουρά του μοναχού Σεβαστιανού (κατά κόσμον Μιχαήλ Τάσση). Πλήθος ανθρώπων από την Καστοριά, την Κόνιτσα και τα Ιωάννινα συμπροσευχήθηκαν στο καθολικό της παλαίφατης αυτής Μονής. Να σημειωθεί η συμμετοχή ιερέων από γειτονικές μητροπόλεις αλλά και η αρχιερατική παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ, στην προτρεπτική προς τον μοναχό Σεβαστιανό ομιλία του, μετέφερε την μοναχική εμπειρία του μακαριστού Γέροντος Εφραίμ του Κατουνακιώτη, ο οποίος υπενθύμιζε στους μοναχούς ότι πρέπει να ζουν με το “ευλόγησον” και το “να είναι ευλογημένο στα χείλη τους”, ότι πρέπει να ζητούν το έλεος του Θεού με την μονολόγιστη ευχή “Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με”, ότι πρέπει να απεμπολήσουν το ατομικό τους δικαίωμα, ότι πρέπει πάντοτε να παραμένουν ταπεινοί και τέλος να κάνουν υπακοή στον Θεό και την Εκκλησία.

Την επόμενη ημέρα το πρωί, Κυριακή 3 Μαρτίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της πόλεως της Καστοριάς, ο μοναχός Σεβαστιανός έλαβε τον πρώτο βαθμό της Iερωσύνης από τα χέρια του Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ αλλά και τον συμπροσευχόμενο Μητροπολίτη Κονίτσης κ. Ανδρέα. Η συγκίνηση που διαχέονταν στην ατμόσφαιρα έδινε έναν πανηγυρικό τόνο, στο ήδη αναστάσιμο πνεύμα της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας.

Στον ποιμαντικό του λόγο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς προέτρεψε τον χειροτονούμενο κληρικό να τηρήσει με ακρίβεια μια φράση του μακαριστού γέροντος Σωφρονίου του Έσσεξ κατά την ερμηνεία της Κυριακής της Κρίσεως: “όποιος μέμφεται τον εαυτό του, απαλλάσσεται από την κρίση του Κυρίου. Έχει ευχάριστη έκπληξη κατά την ημέρα του Κυρίου και βυθίζεται σε απύθμενα βάθη ευγνωμοσύνης για την αιώνια σωτηρία του”. Στην ευγνωμοσύνη αυτή, συμβούλεψε ο Σεβασμιώτατος, να συμπεριλάβει και την ευγνωμοσύνη προς τον Θεό για την μεγάλη δωρεά της διακονίας. Επίσης συνέστησε ευγνωμοσύνη και για τους ευσεβείς γονείς που του χάρισε ο Θεός, ευγνωμοσύνη για τον άξιο πνευματικό του πατέρα, τον σεβαστό π. Αρσένιο, αλλά και για το μοναχικό του όνομα.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε τον Άγιο Μάρτυρα Σεβαστιανό, τον οποίο πλέον θα τιμά ο νεοχειροτονηθείς, αλλά συνέδεσε το όνομα αυτό και με δύο σύγχρονες αγιασμένες μορφές. Τον μακαριστό αγωνιστή μητροπολίτη Κονίτσης κυρό Σεβαστιανό αλλά και τον μακαριστό ιεραπόστολο ιερομόναχο της Καστοριάς κυρό Σεβαστιανό Στεφανόπουλο.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Μοναχική Κουρά στην Παναγία Μαυριώτισσα Καστοριάς (ΦΩΤΟ)»:

Η Κατερίνη υποδέχτηκε λείψανο του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία
Αγρυπνία Αγίου Θεοφυλάκτου στη Μονή Κορμπόβου Τρικάλων
Πανήγυρις Αγίων Σαράντα Μαρτύρων στα Τρίκαλα
Εορτή Αγίων Σαράντα δυο Μαρτύρων από το Αμόριο
Εορτή Αγίου Γεωργίου εκ Ραψάνης στη Μητρόπολη Λαρίσης

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο