Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Νέα Ηγουμένη στην Ιερά Μονή Ρουσάνου Μετεώρων

Νέα Ηγουμένη στην Ιερά Μονή Ρουσάνου Μετεώρων

Νέα Ηγουμένη στην Ιερά Μονή Ρουσάνου Μετεώρων

Νέα Ηγουμένη στην Ιερά Μονή Ρουσάνου Μετεώρων

Η Ιερά Μητρόπολις Σταγών και Μετεώρων, μετά χαράς πολλής ανακοινώνει, ότι κατόπιν ψηφοφορίας των Αδελφών της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας Μετεώρων, σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας της Μονής, ανεδείχθη ως Καθηγουμένη της Μονής η πλειοψηφίσασα στις ψήφους των Αδελφών, Μοναχή Χαριτίνη.

Μετά το πέρας της διαδικασίας των Εκλογών, ο Σεβ. Μητροπολίτης ανέπεμψε ευχαριστιακή Δοξολογία και προσέφερε στη νέα Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής του Ρουσάνου την ηγουμενική ράβδο, τον Μανδύα και τον επιστήθιο Σταυρό και εν συνεχεία την εγκατέστησε στον Ηγουμενικό Θρόνο, ενώ η επίσημη Ενθρόνιση αυτής, θα τελεσθεί υπό του Σεβ. Μητροπολίτου την Κυριακή των Απόκρεω 7 Μαρτίου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην ως άνω Ιερά Μονή.

Η Μοναχή Χαριτίνη διαδέχθηκε την αοίδιμο Γερόντισσα Φιλοθέη, η οποία διετέλεσε επί πολλά έτη Καθηγουμένη της Μονής και υπήρξε η δεύτερη Κτίτωρ της Μονής και κατέλειπε την μνήμη ενάρετης Μοναχής.

Ευχόμεθα από καρδίας, ο Θεός δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Αγίας Βαρβάρας και των Οσίων Κτιτόρων να ενισχύει, ενδυναμώνει και να φωτίζει την νέα Καθηγουμένη και δι᾿ ευχών της μακαριστής προκατόχου αυτής Γερόντισσας Φιλοθέης να φέρει εις πέρας την υψηλή αυτής αποστολή διά το καλόν και την πρόοδο της Αδελφότητος, της Μονής και του μοναχισμού.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Νέα Ηγουμένη στην Ιερά Μονή Ρουσάνου Μετεώρων»:

Κοίμηση Προηγουμένου της Μονής Οδηγητρίας Γωνιάς
Αγρυπνία προς τιμήν της Αγίας Φιλοθέης στη Χαλκίδα
Δημητριάδος Ιγνάτιος: Αρχίζει το Τριώδιο
Το μέγα μήνυμα του Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος Εμμανουήλ στον Πατριαρχικό Ναό
Εορτή Αγίου Λέοντος του Θαυματουργού Επισκόπου Κατάνης

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο