Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ονομαστήρια Επισκόπου Κεγχρεών Αγάπιου

Ονομαστήρια Επισκόπου Κεγχρεών Αγάπιου

Ονομαστήρια Επισκόπου Κεγχρεών Αγάπιου

Ονομαστήρια Επισκόπου Κεγχρεών Αγάπιου

Την Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα κατά την οποία ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, Πρωτοσύγκελλος και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος άγει τα ονομαστήριά του, τελέστηκε στην ως άνω Κοινοβιακή Ι. Μονή Αρχιερατική Θ. Λειτουργία επί τη μνήμη του Άγιου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας Αυτού Θεοπίστης, Αγαπίου και Θεοπίστου.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο εορτάζων Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος με την παρουσία του συμπροσευχομένου Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, συλλειτουργούντων των Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκαδίου Ραζνύ, Αιδεσ. π. Πέτρου Καγιούλη, Πανοσιωτάτου Ιερομ. π. Λογγίνου Αρχόντη και του Διακόνου π. Γεωργίου Μαρινάκη. Τα Ιεροψαλτικά αναλόγια διακόνησαν ο Σύγκελλος π. Πρόδρομος Αντωνίου, αδελφός της Ι. Μονής, ο Συμβολαιογράφος Ξυλοκάστρου κ. Παναγιώτης Καρμόγιαννης και ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Παναγιώτης Φιλίππου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Διονύσιος απευθυνόμενος στον εορτάζοντα άγιο Κεγχρεών τόνισε ότι, καθώς φέρει το όνομα του υιού του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Ευσταθίου Αγίου Αγαπίου, έχει δεσμευθεί ισοβίως, να εφαρμόζει την εντολή της αγάπης, να διδάσκει την αγάπη του Θεού και να μοιράζει αφειδώς αγάπη προς όλους. Στην συνέχεια μίλησε για την συνεργασία τους, αφού ο Θεοφιλέστατος αποτελεί βακτηρία και υποστήριγμα στην άσκηση των Αρχιερατικών του καθηκόντων κατά το Αγιογραφικό: «ἀδελφὸς ὑπὸ ἀδελφοῦ βοηθούμενος ὡς πόλις ὀχυρὰ» (Παρ. Σολ. ιη΄, 19) και του ευχήθηκε να έχει ευστάθεια, τα έτη του να είναι πολλά και παραγωγικά, γεμάτα από χάριτες και ευλογίες προς δόξαν Θεού!

Αντιφωνώντας ο Θεοφιλέστατος κ. Αγάπιος, αφού εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς το πρόσωπο του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου, επεσήμανε ότι επί δεκαπέντε (15) ολόκληρα χρόνια είναι αποδέκτης της αγάπης του Σεβασμιωτάτου και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του γι’ αυτό. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα μεθέορτα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και στους εορταζόμενους Αγίους καθώς ολόκληρη η Οικογένεια του Αγίου Ευσταθίου αγωνίσθηκε, όπως όλοι οι Άγιοι Μάρτυρες οι κατά τους προκωνσταντίνειους Χριστιανικούς χρόνους μαρτυρήσαντες, να «υψώσει» τον Τίμιο Σταυρό στην ειδωλολατρική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και με την πράξη της αυτή προτρέπει διαχρονικά όλους εμάς να αγωνιστούμε, ώστε να κρατήσουμε με την σειρά μας το «σκήπτρο» του Ιησού Χριστού, τον Σταυρό, ψηλά.

Αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Διονύσιος τέλεσε Νεκρώσιμο Τρισάγιο επί του Μνήματος του μακαριστού Επισκόπου Κανώπου κυρού Σπυρίδωνος υπέρ αναπαύσεως των ψυχών αυτού και των γονέων του Ευσταθίου και Αλεξάνδρας, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε «κέρασμα» και η Μοναστηριακή Τράπεζα κατά τα Μοναχικά ειωθότα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Ι. Μονή επισκέφτηκε ο νέος Διοικητής του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού κ. Νικόλαος Παπαμαργαρίτης, Αντισυνταγματάρχης, όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο και τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο. Κατά την διάρκεια της επισκέψεως συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για υπηρεσιακά, κοινωνικά και φιλανθρωπικά θέματα, ευχήθηκαν δε οι Αρχιερείς στον νέο Διοικητή ο Θεός να τον προστατεύει, να τον φωτίζει και να τον καθοδηγεί στην επιτέλεση των ομολογουμένως δύσκολων καθηκόντων του!

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ονομαστήρια Επισκόπου Κεγχρεών Αγάπιου»:

Ιερατική Σύναξη Κατηχητών-Κατηχητριών της νήσου Νάξου
Η Εορτή των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου στην Λήμνο
Τι σηματοδοτούν οι «λιτανείες» της «Αμάλ» και ποιοι κρύβονται πίσω από τους;
Εκδημία Ευβούλης Μοναχής

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο