Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ονομαστήρια Γέροντος Πριγκηποννήσων Δημητρίου

Ονομαστήρια Γέροντος Πριγκηποννήσων Δημητρίου

Ονομαστήρια Γέροντος Πριγκηποννήσων Δημητρίου
Ονομαστήρια Γέροντος Πριγκηποννήσων Δημητρίου
http://www.imverias.gr/images/Ag.DhmhtriouPrigkhpos2018-3.jpg

Ονομαστήρια Γέροντος Πριγκηποννήσων Δημητρίου

Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Πρίγκηπο για την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου και τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων Δημητρίου.

Το πρωί της Παρασκευής 26ης Οκτωβρίου τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου της Πριγκήπου αρχιερατικό συλλείτουργο με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Δημητρίου και των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φιλαδελφείας κ. Μελίτων και Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, ως εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολμαίου, ο Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Κωνσταντινούπολη Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Προύσης κ. Ελπιδοφόρος και Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.

Προ του τέλους της θείας Λειτουργίας προσεφώνησε τον εορτάζοντα Ιεράρχη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, ο οποίος ηγείται ομάδος κληρικών, μοναχών και λαϊκών της Ιεράς Μητροπόλεως του, εκ μέρους του κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων ο πανοσ. αρχιμ. π. Στέφανος Νούσης, και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Πριγκήπου, και αντιφώνησε ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Γέρων Πριγκηποννήσων.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Σχετικά άρθρα με «Ονομαστήρια Γέροντος Πριγκηποννήσων Δημητρίου»:

Αρχιερατικό Συλλείτουργο Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)
Η Εορτή του Αγίου Δημητρίου στη Μονή Καρακαλά Ναυπλίου
Αγρυπνία Οσίου Δαβίδ στη Νέα Αρτάκη
Εορτή του Αγίου Δημητρίου στη Χαλκίδα
«Ο ημεδαπός πολιούχος» Άγιος Δημήτριος ο Μεγαλομάρτυρας

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο