Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλοχίου

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλοχίου

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλοχίου

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλοχίου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό τη Υπαπαντής του Κυρίου, στα Φηρά της Θήρας, τελέσθηκε σήμερα το πρωί, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Αμφιλοχίου, Επισκόπου Ικονίου, και τοις Ονοματηρίοις του επιχωρίου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του ιδίου και συνιερουργούντων αυτώ των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτὠν Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου καί Φθιώτιδος κ. Συμεών, με τη συμμετοχή πλειάδος Κληρικών από τη Θήρα, τη Θηρασιά, την Αμοργό, την Αθήνα και άλλες Μητροπόλεις, με την παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κας Αικατ. Μονογυιού και κ.κ. Ιω. Βρούτση και Φιλ. Φόρτωμα καθώς και πολλών πιστών.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ματθαίος Μπαρούσης, ο οποίος ανεφέρθη στην προσωπικότητα του σήμερα τιμωμένου Αγίου Αφιλοχίου και τους αγώνες του κατά των αιρέσεων, σε μια κρίσιμη για την ορθοδοξία περίοδο.

Ευχήθηκε δε στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη του και τον ευχαρίστησε για την πολλαπλώς εκφρασθείσα αγάπη του προς τον ιερο κλήρο και το λαό, κατά τον ένα χρόνο της Αρχιερατείας του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε με λόγους τιμής και αγάπης τους προσελθόντας Αρχιερείς και Κληρικούς, ιδιαιτέρως δε τον πιστό λαό της Μητροπόλεως Θήρας, ο οποίος τον αγάπησε, τον αγκάλιασε και τον ετίμησε από την πρώτη ημέρα, προς ενός έτους, της Ποιμαντορίας του.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλοχίου»:

23 Νοεμβρίου: Άγιος Αμφιλόχιος Επίσκοπος Ικονίου
Αγρυπνία Αγίας Αικατερίνης στα Γρεβενά
Πατρών Χρυσόστομος: Μόνο έτσι θα σταθεί όρθιο το Έθνος μας
Η Εορτή του Αγίου Ιακώβου του εν Ευβοία στην Καρδίτσα
Εσπερινός ενθρονίσεως ιερής εικόνας Οσίου Νίκωνος στη Σπάρτη

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο