Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου

Χριστός γεννάται σήμερον Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου

Εξέχουσα θέση στον εορτολογικό κύκλο της Τοπικής Εκκλησίας (Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού) κατέχει η 29 Ιανουαρίου εκάστου έτους, ημέρα κατά την οποία τιμάται η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου. Και τούτο, διότι ο Επίσκοπος της Εκκλησίας της Δημητριάδος φέρει το όνομα του μεγάλου αυτού Αποστολικού Πατρός και άγει τα Σεπτά Ονομαστήριά του.

Την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, άγει τα σεπτά ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 6:00 μ.μ. ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στο τέλος του Εσπερινού θα απονείμει στον πολιό και σεβάσμιο Ιερέα Κωνσταντίνο Σταμάτη, Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Δράκειας, τον Χρυσό Σταυρό της Ιεράς Μητροπόλεως, την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής Εκκλησίας.

Την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Βόλου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Το Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου. Κατά την διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές του Ιερού Κλήρου, των Αρχόντων και του φιλοχρίστου Λαού.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Σχετικά άρθρα με «Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου»:

Μνημόσυνο Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στην Πάτρα
Ο Πατρών Χρυσόστομος δεν θα εορτάσει τα ονομαστήρια του
Μήνυμα Αρχιεπισκόπου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών
Αγρυπνία Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στη Λιβαδειά
Ι.Σ.Κ.Ε. για το Εθνικό θέμα της Μακεδονίας

Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Αγρυπνίες

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις